Samsung ocupă primul loc pe piața globală TV de 19 ani consecutivi

79
Samsung TV 19 ani
Sursă foto: India TV News

Samsung Electronics este liderul incontestabil pe piața globală de televizoare în ultimii 19 ani consecutivi. Potrivit firmei de cercetare de piață Omdia, Samsung a înregistrat o cota de piață de 29,3% din punct de vedere al vânzărilor pe piața globală de televizoare in primul trimestru al acestui an. Gigantul coreean are un avans de peste 10% fata de compania de pe locul doi, LG.

Livrările pe piața globală de televizoare au scăzut cu aproximativ 1% față de Q4 2023, până la 46.421.500 de bucăți în Q1 2024. Omdia a prezis că piața TV se va redresa începând cu al doilea trimestru. Livrările totale de televizoare în acest an vor crește cu aproximativ 2% față de anul trecut, până la 249,39 milioane de unități.

Potrivit Omdia, cota de venit a Samsung pe piața globală TV a fost de 29,3% în Q1 2024, potrivit SamsungNewsroom. Compania a menținut un decalaj de peste 10% față de cel mai apropiat concurent al său. Samsung și-a îmbunătățit cota de volum cu 1% față de ultimul trimestru din 2023, iar cota de volum pe piața globală de televizoare este de 18,7%. Nu trebuie să uităm că vânzările din ultimul trimestru al anului sunt cele mai mari din cele patru trimestre.

Samsung a declarat anul acesta drept primul an al erei AI TV la CES 2024 Las Vegas, SUA. Compania ajuns pe acest loc prin vânzări puternice de televizoare ultra-mari și produse premium gen Neo QLED, QLED și OLED în primul trimestru.

Pe piața TV premium, cu un preț de peste 2.500$, Samsung are o cotă de piață de 53,2% bazată pe vânzări. În plus, compania are o performanță puternică în gama de prețuri a televizoarelor de uz general. Gigantul sud-coreean înregistrând o cotă de piață de 55,2% și în intervalul de preț de 1.500 USD sau mai mult.

Doar trei țări la nivel global – Statele Unite, Liberia și Myanmar – mai folosesc oficial sau efectiv inch-ul ca sistem/unitate de măsură. În timp ce utilizarea este stipulată oficial, acest lucru nu se reflectă neapărat în practica de zi cu zi.

De asemenea, compania ocupă primul loc pe piața ultra-mare cu diagonala de 75 inch (190,5 cm) și mai mare. Aici Samsung are o cotă de piață de 29,6%. În plus, datorită vânzărilor puternice de televizoare de 98 inch, compania are o cotă de piață de 34,4% în produsele de 80 de inch (203,2 centimetri) și mai mari.

Sursă foto: SamMobile

Între timp, televizoarele din seria Samsung OLED a crescut constant în cota de piață de la lansarea sa în 2022. Aceste modele au depășit 1,6 milioane de unități vândute de la lansare și a atins 27,0% din vânzări. Este mai mult de un sfert din televizoarele OLED vândute la nivel mondial.