Samsung domină piața de memorii pentru smartphone-uri în Q1 2022

241
Samsung domina piata de memorie pentru smartphone-uri in Q1 2022
Sursa foto: businesswire.com

Piața globală de memorii pentru smartphone-uri a înregistrat un venit total de 11,5 miliarde de dolari în Q1 2022. Conform companiei de studiu de piață Strategy Analytics, compania Samsung Electronics deține o cotă de piață de 46%. Tot Strategy Analytics a remarcat că livrările de cipuri de memorie pentru smartphone-uri sunt în scădere de la an.

Samsung a ocupat primul loc pe piața memoriei pentru smartphone-uri (DRAM și NAND), urmată de SK Hynix și Micron în Q1 2022. Cota de venit combinată a primilor 3 furnizori a atins 85% pe piața globală de memorie pentru smartphone-uri în primul trimestru din acest an.

Veniturile totale de pe piața flash NAND pentru smartphone-uri au înregistrat o creștere de 7% de la an la an. Această creștere a fost determinată de livrarea de cipuri flash UFS NAND de mare capacitate. Samsung a reușit o cotă din venituri de 39%. SK Hynix a avut 23% și Kioxia 20% pe piața NAND pentru smartphone-uri în Q1 2022. În ceea ce privește specificațiile, cota de capacitate NAND de 128GB a ajuns acum la 45% datorită extinderii memoriilor UFS 3.1 și UFS 2.2 NAND în smartphone-uri.

Samsung domină piața de memorii pentru telefoane

Veniturile segmentului de cipuri de memorie DRAM pentru smartphone-uri au suferit o scădere de 7%. Cauza este cererea scăzută din cauza sezonalității și a perturbării lanțului de aprovizionare a clienților. Samsung a condus în ceea ce privește cota de piață, cu o cotă de venituri de 52%. Gigantul tech a fost urmat de SK Hynix cu 25% și Micron Technology cu 22% pe piața DRAM pentru telefoane în Q1 2022. Produsele LPDDR4X domină cota, în timp ce produsele DRAM cu specificații LPDDR5 continuă să aibă o cererea în creștere de la clienți.

Micron Technology este o companie americană fondată în 1978. Compania produce semiconductoare inclusiv DRAM, memorii flash și SSD. Produsele sale de consum sunt comercializate sub mărcile Crucial și Ballistix.

Piața de memorie pentru smartphone-uri a cunoscut o scădere modestă anual. Cauza a fost încetinirea sezonieră a pieței finale, combinată cu perturbarea indusă de pandemie în lanțurile de aprovizionare ale clienților în Q1 2022„. A declarat Jeffrey Mathews, analist senior la Strategy Analytics, conform Businesswire. „Cu toate acestea, impulsul 5G a determinat livrarea de produse de memorie cu specificații mai înalte. Acest lucru a dus la o creștere a conținutului NAND și DRAM pe smartphone-urile de nivel mediu și înalt. Samsung, SK Hynix și Micron s-au confruntat cu o scădere a cererii și au fost afectate de slăbiciunea pieței smartphone-urilor”.