Samsung este greu de ucis pe piața mobilă de companiile din China

335
Samsung este greu de ucis pe piata mobila de companiile din China
Sursa Foto: via SamMobile.com

Companiile din China concurează fără milă în fiecare industrie. Nici domeniul telefoniei mobile nu face excepție. Producătorii chinezi de electronice sunt deosebit de agresivi. Ei vor să arate lumii că nu numai pot egala liderii de piață în ceea ce privește calitatea, dar că o pot face mai ieftin. Și da, au făcut progrese. Dar companii ca Samsung sau Apple sunt greu de bătut.

Acest articol este o opinie a colegilor noștri de la SamMobile și suntem perfect de acord cu ea. Redăm mai jos materialul publicat de redactorul Danny Dorresteijn de la site-ul olandez numit mai sus.

Producătorii chinezi de smartphone-uri au reușit să scape de stigmatul atașat dispozitivelor lor. Telefoanele lor nu mai sunt considerate substandard și de unică folosință. S-ar putea să nu se laude cu longevitate legendară, dar nu se vor opri din funcționare în câteva luni.

Inițial, strategia s-a concentrat aparent pe sub-cotarea prețurilor concurenților. Specificațiile pe care le-ați găsi într-un smartphone Galaxy de 700 de dolari ar fi oferite într-un dispozitiv chinezesc care costă jumătate. Aceste dispozitive nu au arătat și nu s-au simțit premium nici dacă aveați cea mai bună imaginație. În schimb au reușit să capteze masele, în special pe piețele emergente. Acesta este unul dintre motivele pentru care Samsung a lucrat foarte mult pentru a-și asigura cota de piață pe piețele din Asia și America de Sud. Producătorii chinezi au reușit să se impună rapid pe piețele unde lumea avea mai puțini bani. Abordarea lor agresivă a fost să scoată de pe piață concurenții precum Samsung sau Apple.

Nimic nu se compară cu telefoanele Samsung

Cu toate acestea, a existat o schimbare în ultimii ani. Producătorii chinezi au lansat din ce în ce mai mult dispozitive premium în încercarea de a egala Samsung. Deși au avut mai puțin timp pentru acest lucru, copiind fără jenă multe produse Samsung și Apple, au reușit parțial acest lucru. Dar, apoi a venit cealaltă parte a lucrurilor. Chiar și unele dintre cele mai bune oferte de la producători chinezi de top precum Xiaomi și Oppo prezentate la MWC 2022 din Barcelona au ceva în comun: arată și se simt ieftine!

Chiar dacă acești producători continuă să ridice prețurile pentru dispozitivele lor premium, creșterea de valoare nu are sens. Aceste dispozitive nu se pot apropia sub niciun fel de ceea ce puteți obține de la Samsung sau chiar de la Apple. Acest lucru se pare că a fost deja înțeles pe mai multe piețe, în special din America de Nord și Europa unde acești producători chinezi nu funcționează la potențialul lor maxim.

În calitate de jucător cu adevărat global, compania a transformat telefoanele sale premium într-o formă de artă. În fiecare an, lansează mai multe dispozitive care sunt concepute pentru a atrage în special clienții din vest. Răspunsul grozav pe care îl primește ulterior de la piață este o dovadă a acestui lucru. Samsung este imbatabil pe piața telefoanelor mobile.

Samsung a găsit echilibrul potrivit între consistență și îmbunătățire. Fiecare nouă serie emblematică primește îmbunătățiri de design care sunt în concordanță cu generația anterioară. Este un lucru pe care clienții îl apreciază. Munca Samsung la designul smartphone-urilor a fost și este remarcabilă și ștacheta este permanent tot mai sus.

Smartphone-urile Samsung sunt din altă galaxie

Concurenții săi chinezi vor schimba complet limbajul de design în următoarea generație de telefoane. De asemenea, par să se concentreze mai puțin pe materialele de construcție, ceea ce conferă percepția generală a aspectului și simțului lor.

Oppo Find N este un astfel de exemplu. Acesta a fost dezvoltat ca un concurent al smartphone-ului pliabil Samsung. În ciuda sosirii sale târzii, se simte mai mult ca un Galaxy Fold original decât ca robustul Galaxy Z Fold 3. Primul smartphone pliabil de la Samsung a fost mai degrabă o dovadă de concept. A avut probleme și nu a fost lansat pe scară largă. Pe de altă parte, Samsung Galaxy Z Fold 3 este aproape de perfecțiune. Deci Oppo Find N nu va conta în fața lui Galaxy Z Fold 3, smartphone-ul Samsung este din altă ligă.

Acesta este un lucru căruia producătorii chinezi vor trebui să-i acorde o atenție deosebită, mai ales dacă doresc să devină mari pe piețele vestice. Va fi de ajuns, totuși? Acest lucru este puțin probabil pentru că Samsung depășește rivalii în mai multe domenii.

Samsung oferă suport software de neegalat pentru dispozitivele sale. Toate flagship-urile și și multe modele mid-rang vor primi patru upgrade-uri pentru sistemul de operare Android. Există, de asemenea, promisiunea de cinci ani de actualizări de securitate. Samsung are în plan chiar cinci actualizări de Android! Așadar, clienții care tind să-și păstreze telefoanele pentru mult timp vor avea un avantaj incredibil cu un telefon Galaxy.

Loialitate și respect pentru marca Galaxy

Înseamnă asta că totul este în regulă la Samsung? Este de la sine înțeles că Samsung este regele Android. Nimeni nu livrează numărul nebun de dispozitive ca gigantul coreean. Producătorii chinezi ar putea fi capabili să-l doboare vremelnic de pe primul loc pe unele piețe. Acest lucru se poate datora în mare parte faptului că Samsung nu își lămurește cu adevărat clienții de ce este mai bine să cumpere un telefon Galaxy.

Simțul de comunitate este mai mare cu Samsung. Există mai multă loialitate acolo și există respect autentic pentru marcă. Construcția durează ani de zile, iar Samsung a făcut și face totul minunat. Așadar, ar trebui Samsung să-și facă griji că producătorii chinezi? Este o întrebare la care doar Samsung poate răspunde. Dar credem că gigantul high-tech sud-coreean are capacitatea și tehnologiile necesare pentru a continua drumul de până acum în domeniul telefoanelor mobile.

Simțim că Samsung este pe drumul cel bun. Accentul pe care îl pune pe ecosistemul Galaxy va servi acum ca protecție suplimentară împotriva concurenței. Ceea ce trebuie să fie îmbunătățit este modul în care interacționează cu clienții. Povestea din spatele motivului pentru care cumpărarea unui dispozitiv Samsung este cea mai bună decizie pe care o puteți lua încă mai are loc de îmbunătățire.