Samsung nu are rival pe piața telefoanelor din America Latină

231
Samsung din America Latina
Sursa foto: sammobile.com

Samsung demonstrează încă o dată că nu are egal în materie de telefoane mobile. Compania este cel mai mare brand de smartphone-uri din lume și așa a fost în ultimul deceniu sau mai mult. Samsung se descurcă foarte bine și pe piețele din America Latină. Acum, un nou studiu de piață arată cât de bine plasată este compania în zona Americii Latine.

Conform TechInsights, o companie de cercetare de piață, Samsung a fost cel mai mare brand de smartphone-uri din America Latină în Q3 2023. Gigantul sud-coreean a avut în trimestrul trei din acest an o cotă de piață aici de 33%, potrivit SamMobile. Samsung a fost la mare distanță de ocupantele locurilor următoare în acest studiu de piață.

Față de aceeași perioadă a anului trecut Samsung nu a înregistrat nicio modificare a cotei sale de piață în această regiune. În timp ce piața globală de smartphone-uri a scăzut cu 0,3% față de anul trecut, piața din America Latină s-a îmbunătățit cu 14,2%. Este o creștere impresionantă în condițiile în care în zonă nu este un standard de viață foarte ridicat. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung Galaxy din 2023!

Compania Motorola a ocupat locul doi în America Latină în Q3 2023, cu o cotă de piață de 18%. Cu toate acestea, vânzările Motorola au scăzut cu 2% față de Q3 2022. Chinezii de la Xiaomi au fost al treilea cel mai mare brand de smartphone-uri din regiune. Compania Xiaomi a avut o cotă de piață de 16%.

Transsion Holdings este un producător chinez de telefoane mobile cu sediul în Shenzhen, fondat în 2006. Telefoanele mobile Transsion (Infinix, Itel și Tecno) sunt în mare parte de la nivel de intrare până la gama medie inferioară.

Apple nu a stat niciodată foarte bine în această regiune. În trimestrul trei din acest an performanța Apple s-a îmbunătățit cu 7% în America Latină. Cota sa de piață a fost de 10% aici, ceea ce nu este rău. Spunem acest lucru având în vedere că ASP (Average selling price – Prețul mediu de vânzare) este mult mai mare la Apple decât al celorlalte mărci de smartphone-uri din lume. Transsion, care vinde smartphone-uri sub trei mărci (Infinix, Itel și Tecno), a crescut masiv, la 167% de la an la an. În Q3 2023 compania Transsoin avea o cotă de piață de 9%. Transsion vinde telefoanele sale în special în Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est, Asia de Sud și America Latină.