Samsung pierde locul doi pe piața smartwatch în Q1 2023

258
Samsung pierde locul doi pe piata smartwatch in Q1 2023
Sursa foto: androidauthority.com

La începutul anului 2022, pe piața globală a ceasurilor inteligente existau trei jucători majori: Apple, Samsung și Huawei. Apple pe piața smartwatch a fost liderul evident, cu linia sa Apple Watch având un scor excelent de 32% din piață. Datorită seriei sale de ceasuri inteligente Galaxy Watch, Samsung a fost pe pe locul doi, cu o cotă de 10%.

Dar, în trimestrul unu din acest an vânzările de ceasuri inteligente au scăzut în comparație cu primul trimestru din 2022. Analiştii și companiile de studiu de piață bănuiesc că o recesiune economică ar putea fi de vină. Mai mult, au apărut și modificări în top 3, cu un intrus pe locul doi, peste Samsung, o marcă despre care poate nu ați auzit niciodată. Fire-Boltt este pe locul doi la nivel global în Q2 2023.

Evident, locul lui Huawei pe piața ceasurilor inteligente a trebuit ocupat de o altă companie. Potrivit datelor Counterpoint Research publicate de AndroidAuthority, primul trimestru din acest an nu numai că a dus la trecerea companiei Huawei alături de Garmin, Fitbit sau Fossil în categoria „alții”, dar de fapt a văzut atât pe Samsung, cât și Apple pierzând din cota de piață în fața unui jucător nou: Fire-Boltt.

Samsung pe locul trei în cota de piață smartwatch în Q1 2023

Dacă nu locuiți în India, probabil că nu ați auzit niciodată de Fire-Boltt. Este cel mai mare brand de ceasuri inteligente din India, conform Counterpoint. Este marca de ceasuri inteligente cu cea mai rapidă creștere la nivel global. Oferă multe tipuri de ceasuri inteligente (care arată în mare parte ca Apple Watch), dar la prețuri mult mai rezonabile. De asemenea, oferă un sistem unic de puncte care permite utilizatorilor să câștige „monede” care pot fi apoi răscumpărate pentru alte produse și experiențe.

Fire-Boltt a fost fondată în ianuarie 2022 și are sediul la Noida, Uttar Pradesh, India. Boltt produce produse ultra-low-cost audio premium, căști, difuzoare, produse purtabile pentru fitness și modă, combinate cu tehnologii de ultimă oră.

Este o adevărată dovadă a cât de bine înțelege Fire-Boltt piața și a reușit să iasă din categoria „alții” luând locul companiei Samsung în doar un an. De fapt, Counterpoint spune că Fire-Boltt a crescut cu o rată uluitoare de 57%. Fire-Boltt practic lipsește de pe toate celelalte piețe. Interesant este că ceasurile Galaxy Watch au crescut în popularitate în America de Nord între ianuarie și martie 2023. În același timp, au scăzut pe „alte piețe majore”, ceea ce ar putea fi un rezultat al strategiei de preț a companiei.

Sursă foto: via Counterpoint Research

Dacă Fire-Boltt crește atât de repede, de ce Samsung și Apple au pierdut cota de piață? Vânzările de ceasuri inteligente au scăzut pentru cei doi datorită recesiunilor economice la nivel global, cel puțin conform Counterpoint. Pierderea semnificativă a Apple de 6% din cota sa de piață este o lovitură destul de mare pentru statutul său. Suntem curioși cum va reacționa piața la noua serie Apple Watch și seria Galaxy Watch 6 de la Samsung.