Procesor mai puternic pe seria Galaxy Watch 6, rama rotativă revine

279
Procesor mai puternic pe seria Galaxy Watch 6
Sursa foto: via gsmarena.com

Samsung lucrează din nou la o serie de noi ceasuri inteligente cu Wear OS în acest an. Au mai fost tot felul de zvonuri până acum despre viitoarele ceasuri Samsung, dar acum, pentru prima dată, există informații despre seria Galaxy Watch 6, privind revenirea unor caracteristici de design dovedite și mai multă putere de calcul.

Potrivit Winfuture, noile informații sunt despre echiparea hardware a ceasurilor inteligente din noua serie Galaxy Watch 6. În primul rând, se vorbește că Samsung se va baza pe un procesor mai rapid pentru noile „ceasuri inteligente”. Mai exact, ar trebui să fie așa-numitul Samsung Exynos W980, care îi urmează lui Exynos W920.

Seria Galaxy Watch 6 cu mai multă putere

Este puțin probabil ca noul procesor Samsung Exynos W980 să aducă inovații majore. Totuși, potrivit informațiilor, acesta va fi fabricat cu tehnologia de 5 nanometri. Astfel, noul cip va fi mai puternic, mai eficient energetic și va avea o amprentă mai mică. Samsung se bazează probabil doar pe o frecvență de ceas puțin mai mare pentru procesor, astfel încât performanța va crește cu ~10%, potrivit sursei de mai sus.

Potrivit unor informații anterioare, seria Galaxy Watch 6 va avea ecrane ceva mai mari, care vor oferi o rezoluție sporită. În plus, sunt așteptate caracteristicile obișnuite ale gamei de ceasuri Samsung. Amintim aici doar, funcțiile de urmărire pentru sport, fazele de somn, activități intense sau ciclul feminin, recent activat pe seria Galaxy Watch 5.

Inch-ul este este o unitate de măsură pentru lungime. Este egală cu 25,4 mm. Este folosită în special în câteva state din Commonwealth și SUA. Mai este frecvent utilizat pentru lungime în Canada, UK, Irlanda, India, Australia și Noua Zeelandă.

Galaxy Watch 6 Classic va avea un ecran de 1,47 inch, care va fi de o calitate superioară, datorită unei densități mai mari de pixeli. Pe lângă un ecran OLED curbat, modelul Classic ar trebui să marcheze revenirea unui accesoriu prețuit de fani: rama rotativă. Seria Galaxy Watch 6 va veni cu o nouă versiune a One UI Watch și Wear OS.

Când, la ce prețuri și în ce variante vor fi lansate pe piață noile ceasuri Samsung putem doar presupune. Lansarea va avea loc probabil paralel cu smartphone-urile pliabile Fold 5 și Flip 5 în august la un Galaxy Unpacked.