Samsung pierde locul unu în Europa, Xiaomi este pe primul loc

395
Samsung pierde locul unu in Europa Xiaomi este pe primul loc
Sursa Foto: Strategy Analytics

Rezultatele Xiaomi din ultimele douăsprezece luni nu au fost nici pe departe incredibile, iar cele mai recente date de piață din Europa ar trebui să ofere Samsung motive de îngrijorare. În acest moment poziția Samsung de cel mai mare brand din lume nu mai este garantată. Samsung a pierdut locul unu în Europa, Xiaomi a ocupat primul loc în Q2 2021.

Firma de cercetare Strategy Analytics publicat ultimele date din care rezultă că Xiaomi a livrat un total de 12,7 milioane de smartphone-uri în Europa între aprilie și iunie 2021. Acest lucru a reprezentat o creștere de 67,1% de la an la an, după prăbușirea Huawei. Xiaomi a încheiat trimestrul cu o cotă de piață de 25,3% și a trecut pe primul loc pentru prima dată. Succesul este atribuit performanței puternice pe piețe precum Spania, Italia, Rusia și Ucraina. Conform PhoneArena, clienții s-au orientat spre seriile Xiaomi Mi și Redmi datorită prețurilor mici și caracteristicilor impresionante.

Samsung se luptă în continuare pentru primul loc în Europa

Samsung a fost mult timp liderul în Europa, dar domnia sa a luat sfârșit în trimestrul trecut. Gigantul tech a coborât pe poziția a doua cu o cotă de piață de 24%. Compania sud-coreeană a livrat 12 milioane de smartphone-uri. Strategy Analytics spune că Samsung funcționează bine pe segmentul de telefone 5G, cu modelele recente din seria Galaxy A. Cu toate acestea, nu a reușit să profite de ieșirea Huawei și se confruntă cu o concurență crescândă din partea Apple.

Compania Apple a înregistrat un trimestru doi puternic, cu livrări de 9,6 milioane iPhone-uri. Apple a avut o cotă de piață de 19,2% cu o creștere față de Q2 2020 de 16%. Seria iPhone 12 continuă să se vândă bine, în special în rândul clienților fideli care doresc să își actualizeze dispozitivele vechi. Superciclul actual va continua și în 2022, iar Apple este așteptat să încheie 2021 la maxim.

Realme este un producător chinez de smartphone-uri. În mai 2018, a lansat primul telefon, Realme 1. Compania a fost fondată pe 4 mai 2018, de Sky Li, fost vicepreședinte al OPPO. Realme și OPPO sunt deținute de BBK Electronics.

Oppo și Realme au completat primele cinci locuri. OPPO și Realme, au avut livrări de 2,8 milioane și respectiv 1,9 milioane de unități. Numărul de vânzări OPPO a crescut cu 180% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, Realme a avut o creștere formidabilă, pur și simplu a explodat, cu o creștere de 1.800%.

Ambele mărci din China continuă să beneficieze de ieșirea Huawei, precum și de concentrarea pe dispozitive 5G la prețuri accesibile. Este demn de remarcat faptul că OnePlus, un alt sub-brand OPPO, era de așteptat să ocupe poziția a 5-a în acest trimestru, dar creșterea Realme a fost de neegalat.