Samsung folosește plastic din plasele de pescuit în seria Galaxy S22

386
Samsung foloseste plastic din plasele de pescuit in seria Galaxy S22
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Combinând sustenabilitatea și inovația, Samsung a dezvoltat un nou material plastic care dă o nouă viață plasticelor din ocean. Noul material plastic va fi încorporat prima dată în noua serie Galaxy S22 și apoi în diferite dispozitive Galaxy. Fabricat din plase de pescuit aruncate în ocean, utilizarea acestui material marchează un alt pas în inițiativa Galaxy for the Planet. Aceasta urmărește să minimizeze amprenta asupra mediului și să contribuie la promovarea unor stiluri de viață mai durabile pentru comunitatea Galaxy.

Acum și în viitor, Samsung va încorpora materiale plastice reutilizate din ocean în întreaga gamă de produse. Debutul va fi cu noile noastre dispozitive din seria Galaxy, care vor fi lansate pe 9 februarie la Unpacked. Aceste dispozitive vor reflecta efortul Samsung de a elimina materialele plastice de unică folosință și de a extinde utilizarea altor materiale ecologice, cum ar fi materialul reciclat post-consum și hârtia reciclată. Conform SamsungNewsroom, o dată cu această transformare, viitorul tehnologiei Galaxy va oferi un impact mai bun asupra mediului.

Material plastic produs de Samsung din plasele de pescuit aruncate

Când vă gândiți la „plastic legat de ocean”, probabil vă imaginați o sticlă sau o pungă plutind pe suprafața oceanului. Ceea ce poate să nu vă vină în minte este o amenințare mai ascunsă, invizibilă de la suprafață. Peste 640.000 de tone de plase de pescuit abandonate și aruncate în fiecare an în ocean.

Aceste „plase fantomă” sunt adevărate capcane subacvatice. Ele distrug recifele de corali și habitatele naturale și chiar ajungând în sursele noastre de hrană și apă. Aceste plase de pescuit aruncate perturbă echilibrul delicat al mediului nostru într-un ritm alarmant. Colectarea și reutilizarea acestor plase sunt pași esențiali în menținerea oceanelor curate și în conservarea planetei și a viitorului nostru.

Primul plastic de sinteză realizat a fost bachelita. A fost inventată în anul 1907 de către chimistul Belgian Leo Hendrik Baekeland, care a și inventat termenul de plastic. Bachelita a fost produsă în cantități mari ca izolator electric.

Samsung a depășit întotdeauna limitele tehnologiei mobile, iar compania caută acum să facă același lucru cu practicile sale de sustenabilitate. Dând o nouă viață plaselor de pescuit aruncate care altfel ar deveni deșeuri periculoase, Samsung – prin soluția sa creativă – exemplifica modul în care putem face cu toții mai mult pentru a conserva resursele planetei noastre.

Compania sud-coreeană se angajează să abordeze poluarea cu plastic oceanic într-un mod care va avea un impact pozitiv nu numai asupra mediului, ci și asupra vieții tuturor utilizatorilor de telefoane Galaxy. Acest nou progres tehnologic marchează o realizare notabilă în scopul Samsung de a realiza acțiuni tangibile de mediu și de a proteja planeta pentru generațiile viitoare.