Samsung a adăugat un player podcast la telefoanele sale

601
Samsung a adaugat un player podcast la telefoanele sale
Sursa Foto: androidpolice.com

Podcast-urile sunt „următorul mare lucru” în conținut de o vreme, fiecare tehnologie, mass-media sau smartphone dorind așa ceva. Având în vedere câte aplicații are Samsung preinstalate pe telefoanele sale, a fost surprinzător că un podcast a lipsit. Cu o nouă actualizare a aplicației gratuite axate pe divertisment Samsung Free (anterior Samsung Daily), dispozitivele emblematice ale companiei vor suporta acum podcast-uri în mod nativ.

Acum utilizatorii de Samsung Galaxy pot accesa emisiunile audio preferate din aceeași aplicație pe care o folosesc pentru știri. Este pentru prima dată când Samsung oferă o aplicație podcast preinstalată pe telefoanele sale. Nu este surprinzător că a decis să adauge această funcționalitate având în vedere popularitatea incredibilă a podcast-urilor în acest moment.

Podcast Samsung pe telefoanele emblematice

Actualizarea este disponibilă pe dispozitivele din seriile Galaxy S21, Galaxy S20, Galaxy S10, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 10. Pentru a găsi această nouă bibliotecă, derulați spre stânga paginii de pornire pentru a deschide Samsung Free. Secțiunea este cunoscută sub denumirea de Samsung Podcasts, iar utilizatorii o pot accesa din fila Ascultă.

La lansare, selecția spectacolelor se concentrează pe știri, cultură, comedie și podcast-uri sportive de la principalii radiodifuzori. Va trebui să vă asigurați că sunteți conectat la un cont Samsung înainte de a începe să ascultați, potrivit AndroidPolice. Nu este clar câte emisiuni vor fi disponibile inițial prin noua funcție. Nu se știe nici dacă Samsung intenționează să extindă acest produs într-un mod semnificativ.

Termenul „podcast” este o combinație între iPod și broadcast. Termenul de „podcasting” a fost sugerat pentru prima dată de The Guardian și jurnalistul BBC Ben Hammersley, care l-a inventat la începutul lunii februarie 2004.

Rămâne neclar cine a cerut exact acest lucru. De la Spotify la Google Podcasts – ca să nu mai vorbim de nenumărate aplicații dedicate din Magazin Play – nu lipsesc modalitățile de a asculta emisiunile preferate. Totuși, dacă sunteți tipul de persoană care intră și iese din podcast-uri, dacă aveți un player încorporat în ecranul de start ar putea fi util. Va trebui doar să vă mulțumiți cu ceea ce compania adaugă în biblioteca sa în timp.

Pentru a fi clar, aceasta nu este o aplicație separată creată de companie pentru a concura cu Pocket Casts sau Google Podcasts. Judecând după capturile de ecran, nu pare că Samsung Podcasts este menit să înlocuiască acele aplicații.