Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

520
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat comercial un smartphone pliabil. De atunci, gigantul tech a lansat și alte telefoane pliabile, iar acum, sugerează posibilele forme viitoare ale acestor dispozitive, care pot avea un ecran pliabil multiplu sau un afișaj rulabil.

Dezvoltarea tehnologiei OLED de către Samsung a dus la ecrane cu margini curbate și, mai recent, la pliabilele Z Fold 2 sau Z Flip. Este de la sine înțeles că este posibil mult mai mult și Samsung vrea mai mult. Samsung Display arată acum desene ale propriilor sale ecrane flexibile. Vedem telefoane multi-pliabile și rulabile: un Galaxy Fold Z cu un segment suplimentar și o tabletă roll-up.

Telefoane incredibile care sunt mai aproape decât credem

În trecut, gigantul high-tech a brevetat tot felul de concepte. Încă din 2014 și 2015, am scris despre brevetele companiei pentru ecrane rulabile, extensibile sau multi-pliabile cu S Pen. Era ceva de domeniul fantasticului și sfida imaginația. Scriam atunci că probabil nu vor deveni niciodată realitate. Ne-am înșelat!

Acum, în 2020, desigur, evoluțiile nu stau pe loc. Samsung Display deja filosofează în continuare, prezentând schițe a două dispozitive care, mai devreme sau mai târziu vor deveni realitate. Probabil chiar foarte devreme. Din ce vedem în aceste schițe, una este o continuare logică a actualului Galaxy Z Fold 2, una cu o parte suplimentară, a treia multi-pliabilă. Chiar așa o și numește Samsung:„multi-pliabil”. Vedem și o tabletă retractabilă: un tub din care trageți ecranul retractabil. Vom vedea ce viitoare tablete Galaxy Tab ne va rezerva viitorul.

Galaxy Tab este o serie de tablete Android produse de Samsung. Primul model din serie, Galaxy Tab de 7 inch, a fost prezentat pe 2 septembrie 2010 la IFA Berlin. Are un procesor Exynos de 1GHz și un ecran TFT LCD de 7 inch cu o rezoluție de 1024 x 600 pixeli.

Gigantul tehnologic sud-coreean a dezvăluit aceste proiecte doar ca noi concepte în acest moment. Nu este încă sigur dacă gigantul tech lucrează efectiv la astfel de dispozitive. Poate chiar lucrează dar nu spune! Deși, compania a brevetat anterior un smartphone pliabil Galaxy cu un afișaj triplu în formă de „Z”.

Samsung nu a oferit nicio informație despre aceste prototipuri

Din păcate Samsung nu a divulgat nici o informație suplimentară cu privire la aceste dispozitive, potrivit GalaxyClub. Cu toate acestea credem că astfel de modele inovatoare nu sunt numai în mintea Samsung, pot fi chiar în lucru. Mesajul este clar: Samsung sugerează că mai mulți factori de formă pot apărea în portofoliul său Galaxy în viitor.

Înseamnă asta că tableta multi-pliabilă și tableta roll-up sunt următoarele noi produse pe care compania le va lansa? Este posibil în 2021 sau 2022? Ne întrebăm și presupunem doar. La urma urmei, probabil nu este o coincidență faptul că aceste idei sunt „schițate” acum, la sfârșitul anului 2020.