Un viitor smartphone Samsung Galaxy Note rulabil dotat cu S Pen

472
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Smartphone-ul rulabil pare a fi noua tendință pentru 2021. Diverși producători au anunțat că au în curs de dezvoltare un astfel de tip de smartphone. De exemplu, a fost prezentat săptămâna trecută telefonul conceptual Oppo X 2021, primul smartphone rulabil de la Oppo. LG a anunțat, de asemenea, luna trecută că are în curs de dezvoltare un telefon rulabil. Și gigantul tech lucrează la un smartphone rulabil, posibil un viitor Galaxy Note.

La începutul acestui an, un telefon retractabil Samsung Galaxy a fost prezentat într-un cadru restrâns la CES 2020. De atunci, a fost relativ liniște în legătură cu smartphone-ul Samsung rulabil, până când a apărut o fotografie la începutul acestei luni în care era prezentat Lee Jae-yong, vicepreședinte Samsung Electronics, ținând în mână un dispozitiv inteligent care pare retractabil.

Diferite brevete de telefoane rulabile Samsung Galaxy au fost înregistrate

De-a lungul anilor am scris de mai multe ori despre un telefon Samsung cu ecran retractabil. De exemplu, anul trecut am scris despre un brevet pentru un smartphone Samsung Galaxy care ar putea fi extins în lățime. Mai târziu, compania a brevetat și un smartphone Samsung care glisează pentru a putea fi prelungit în lungime.

În cele din urmă, Samsung a înregistrat și un design de smartphone care poate fi extins atât în ​​stânga, cât și în dreapta. Astfel se poate crea o dimensiune a ecranului de aproape trei ori dimensiunea unui smartphone obișnuit. Între timp, au fost știri din Coreea că Samsung dorește să implementeze un panou de afișaj flexibil care poate mări un telefon de 6 inch pentru o tabletă de 8 inch (20,32 centimetri).

Inchul este o măsură de lungime britanică egală cu 25,4 mm. Inchiul este folosit și astăzi ca măsură standard de lungime în SUA și UK. Mai este folosit și în Irlanda, Canada, India, Australia și Noua Zeelandă. În multe țări este utilizat pentru măsurători în tehnologie.

Pe baza tuturor informațiilor disponibile, designerul olandez 3D Jermaine Smit, cunoscut și sub numele de Concept Creator, a proiectat un smartphone rulabil Samsung Galaxy Note în colaborare cu prietenii noștri de la site-ul LetsGoDigital.

Smartphone rulabil Samsung Galaxy cu S Pen

Acest smartphone aparent normal poate fi extins la un format de tabletă. Pentru a face utilizarea optimă a suprafeței de ecran mare, Jermaine a echipat acest smartphone Samsung avansat, cu un stilou. Seria Galaxy Note de la Samsung a fost lăudată pentru S Pen de ani de zile. Potrivit zvonurilor, acest stylus va fi găsit și în cel mai avansat model din seria S, Galaxy S21 Ultra, anul viitor.

Este bine cunoscut faptul că Samsung dorește să facă S Pen compatibil cu afișaje flexibile. Este posibil să fie deja cazul cu viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3. Cu un smartphone pliabil, totuși, acest lucru este relativ dificil de realizat, deoarece un astfel de dispozitiv are o linie fixă ​​de pliere. Cu un ecran roll-up, nu există o cusătură pliabilă, ceea ce face mai ușor să facă un astfel de afișaj compatibil cu Samsung S Pen.

Astfel acest smartphone rulabil Samsung a fost numit de Concept Creator, Galaxy Note. Cu acesta, Samsung ar putea face din nou o diferențiere clară între seria S și Note. Modelele de smartphone-uri din aceste două serii high-end s-au asemănat din ce în ce mai mult în ultimii ani. Prin lansarea unui smartphone Note rulabil, Samsung poate da un nou impuls dispozitivelor sale Note.

Smartphone rulabil cu mufă de 3,5 mm

Cu toate acestea, Samsung ar putea, desigur, să plaseze acest smartphone retractabil în seria Galaxy Z – care include și Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Samsung Galaxy Z Roll ar putea fi, de asemenea, un nume potențial pentru acest dispozitiv.

Pe spatele acestui telefon rulabil Samsung este vizibilă o cameră triplă, într-un aranjament vertical. Jermaine a optat pentru un design în două tonuri, prin care dispozitivul poate fi tras pe linia de separare a acestor culori. Compartimentul S Pen este, de asemenea, situat în partea dreaptă jos. Pentru pasionații de audio, acest telefon concept Samsung este, de asemenea, echipat cu o mufă de 3,5 mm. În plus, un difuzor a fost instalat atât în ​​partea superioară, cât și în partea de jos.

Din moment ce primele modele de telefoane cu cameră selfie sub ecran sunt așteptate anul viitor – în afară de deja de cel lansat ZTE Axon 20 – Jermaine a ales să plaseze camera selfie a acestui smartphone sub afișajul rulabil. La fel ca în cazul modelului Oppo X 2021 prezentat săptămâna trecută, nu este vizibilă nici o cameră selfie – astfel încât să poată fi creat un design pe ecran complet.

Lansarea primului smartphone rulabil Samsung

Deocamdată nu se știe când Samsung va prezenta primul său smartphone rulabil. Fără îndoială, producătorul coreean a învățat din lansarea lui Galaxy Fold că „graba strică treaba”. Lansarea Fold-ului original a fost întârziată câteva luni pentru că afișajul flexibil și balamaua nu funcționau corect. Ulterior, Samsung a spus că lansarea lui Galaxy Fold a avut loc prea repede.

Cu toate acestea, Samsung nu se poate culca pe lauri. Concurența nu doarme nici ea și câțiva producători care au declarat că dezvoltă un tip nou de smartphone. Deși Oppo și TCL au prezentat până acum doar un concept de telefon, LG a sugerat, în timpul prezentării modelului Wing, că următorul smartphone Explorer Project va fi un dispozitiv extensibil cu un display roll-up. Acest smartphone special este așteptat în jurul lunii martie 2021.

Cu siguranță nu este de neconceput ca Samsung să anunțe ceva nou în această perioadă. O altă posibilitate este MWC 2021. Acesta va avea loc doar în iunie anul viitor, ceea ce va oferi producătorilor timp suplimentar pentru a dezvolta în continuare astfel de inovații.

SURSĂLetsgoDigital