Samsung este cea mai populară marcă din SUA, a depășit Apple

221
Samsung este cea mai populară marca din SUA a depasit Apple
Sursa foto: via gizmochina.com

Apple și Samsung sunt permanent într-o luptă acerbă pentru supremația pe piața smartphone-urilor. Cele două companii concurează pe piețele din întreaga lume, fiecare dorind să vândă cât mai multe telefoane și să atragă mai mulți utilizatori. Cu toate acestea, un studiu recent pare să pună compania Apple într-o poziție jenantă la ia acasă. Potrivit unui studiu de piață, americanii preferă Samsung în detrimentul Apple.

Apple nu mai este cea mai populară marcă din America, un nou sondaj arată că Samsung este cea mai bună alegere Un recent sondaj realizat de Axios Harris Poll a constatat că Samsung a depășit Apple ca cel mai popular brand printre americani. Sondajul, care a fost realizat în mai 2023, le-a cerut americanilor să evalueze mărcile lor preferate în funcție de o varietate de factori, inclusiv calitatea, valoarea și serviciul pentru clienți. Gigantul tech a primit un scor general de 84,6, în timp ce Apple a primit un scor general de 83,0.

Samsung este marca preferată a americanilor

Pentru prima dată, compania sud-coreeană a depășit Apple în sondaje de acest fel în SUA, potrivit GizmoChina. În 2022, Apple a fost lider cu Samsung pe locul doi în materie de smartphone-uri. Cu toate acestea, este important să rețineți că acest lucru nu înseamnă neapărat că americanii preferă telefoanele Samsung Galaxy iPhone-urilor. Samsung oferă o gamă mai largă de produse decât Apple.

Compania produce totul, de la smartphone-uri la televizoare și electrocasnice inteligente, în timp ce Apple se concentrează în primul rând pe smartphone-uri și computere. Acest lucru face compania coreeană să fie mai atractivă pentru consumatori, potrivit Axios Harris Poll. De exemplu, cineva care este deja mulțumit de televizorul său Samsung poate avea mai multe șanse să aleagă un smartphone Samsung atunci când vrea unul nou.

Harris Poll este o companie americană de cercetare de piață care urmărește sentimentele, comportamentele și motivațiile adulților americani. Harris Pol este printre cele mai longevive companii de studiere a opiniei publice din SUA.

Desigur, smartphone-urile sunt încă o parte importantă a afacerii Samsung. Seria de telefoane Galaxy a companiei este una dintre cele mai populare din lume. Dar merită să rețineți că popularitatea generală a gigantului coreean se poate datora gamei sale mai largi de produse. În clasamentul general al reputației mărcilor din SUA Samsung a ocupat locul 7, iar Apple locul 10. pe primul loc a fost compania Patagonia. În clasamentul general Axios Harris Poll 100 al reputației mărcilor din SUA din 2023 primele 10 mărci au fost:

  • Patagonia
  • Costco
  • John Deere
  • Trader Joe
  • Chick-fil-A
  • Toyota
  • Samsung
  • Amazon
  • USAA
  • Apple

Sondajul a mai constatat că americanii apelează din ce în ce mai mult la mărci străine.