Samsung Portable T9 SSD tot mai aproape de lansare

315
Samsung Portable T9 SSD
Sursă foto: TechRadar

Cea mai populară gamă SSD portabilă din lume ar putea primi un nou produs premium în scurt timp. Samsung se pregătește să lanseze un succesor al popularului său SSD portabil, Samsung T7 SSD, la mai bine de trei ani de la lansare. Sunt informații că Samsung Portable T9 SSD va fi lansat luna viitoare.

Samsung Portable T7 SSD este unul dintre cele mai bune SSD-uri, unul dintre cele mai bune SSD-uri portabile de pe piață. Cu toate acestea, în ciuda mai multor noi intrați în familia T7, inclusiv T7 Touch și T7 Shield în ultimii ani, este clar că Samsung consideră că este timpul pentru o reîmprospătare hardware.

Potrivit TechRadar, mai mulți retaileri online au listat deja Samsung Portable T9 SSD, o versiune de 2TB a SSD-ului. Probabil acesta va fi disponibil cu ocazia vânzărilor anuale de Black Friday din noiembrie. Unitatea de memorie nu a fost lansată oficial, dar este posibil un anunț în zilele următoare sau luna octombrie.

Tot ce știm despre Samsung Portable T9 SSD

Samsung a publicat o listă simplă a SSD-ului T9 cu numărul de produs MU-PG2T0B. Acest număr este folosit de mai mulți retaileri. Nu am văzut încă nicio informație tehnică despre Samsung Portable T9 SSD dar se pare că SSD-ul va fi disponibil într-o capacitate de 2TB. Cu toate acestea, retailerul Australian Microboss a mers mai departe, spunând că are viteze de citire și scriere de până la 2 GB/s. Astfel noul SSD este de două ori mai rapid decât predecesorul său. Mai mult, va fi unul dintre cele mai rapide SSD-uri portabile de pe piață, dacă este adevărat.

Samsung T7 SSD a fost lansat în modelele de 500 GB, 1TB și 2TB. Este posibil ca Samsung Portable T9 SSD să fie lansat cu aceleași capacități, dacă Samsung nu vine cu o surpriză. Vă reamintim că Samsung Portable T7 Shield a fost lansat și cu o capacitate de 4 TB, după lansarea oficială. Există, de asemenea, toate șansele ca Samsung Portable T9 SSD să fie mai ieftin la lansare decât T7. Un retailer francez afișând cu preț de vânzând cu amănuntul de 236,50 euro inclusiv TVA.

SSD (Solid State Drive) este un dispozitiv de stocare a datelor care utilizează circuite integrate ca memorie, în loc de plăci sau discuri magnetice de hard disk-uri convenționale. Din 2010, majoritatea SSD-urilor folosesc memorie flash NAND.

Un succesor al popularului T7 ar fi binevenit, având în vedere că acest dispozitiv nu este echipat cu Thunderbolt 3. Cu Thunderbolt 4 găsit acum în unele dintre cele mai rapide SSD-uri, este posibil ca Samsung să includă standardul în viitorul său T9, deși în acest stadiu este pură speculație.