Samsung vrea să pună portofel digital pe mai multe dispozitive Galaxy

900

În perioada premergătoare lansării seriei Samsung Galaxy S10, au existat numeroase informații că această serie va veni cu un portofel digital și caracteristici de blockhain. Vestea a generat multă agitație deoarece pentru Samsung ar fi fost considerată o victorie majoră pe piața criptografică. Zvonurile au fost adevărate, compania sud-coreeană a adus într-adevăr un portofel de criptocurrency denumit Samsung Blockchain KeyStore pentru gama Galaxy S10.

Cu toate acestea, incursiunea gigantului tech sud-coreean pe piața criptografică nu este la fel de ambițioasă sau agresivă cum au sperat mulți. Disponibilitatea blocului Samsung Blockchain KeyStore este destul de limitată și nu suportă încă nici una dintre monedele virtuale majore.

Mai multe dispozitive Samsung Galaxy cu portofel digital pe mai multe piețe

Samsung Electronics intenționează să extindă utilizarea funcțiilor de blockhain și criptocurrency, care au fost încărcate pe seria Galaxy S10, la alte modele Galaxy mid-range. Cel mai probabil vor fi în vizor smartphone-urile din din partea superioară a gamei Galaxy A. Acestea dispun de multe caracteristici apropiate seriei high-end Galaxy S.

Într-o declarație pentru Samsung Newsroom Coreea de Sud, Chae Won-cheol, directorul general al strategiei de produs la Wireless Business Samsung, a declarat: „Vom reduce barierele în calea experiențelor noi prin extinderea treptată a numărului de modele Galaxy care suportă funcțiile blockchain”. Vom extinde, de asemenea, țările vizate de noi pentru astfel de servicii după Coreea de Sud, Statele Unite și Canada„, a adăugat el. Conform SamMobile, postarea de pe News Samsung nu oferă nicio informație suplimentară specifică despre dispozitivele viitoare. Trebuie să așteptăm și să vedem dacă și cum toate acestea se vor transforma în produse și servicii reale în viitorul apropiat.

Un blockchain este o listă de date în continuă creștere numite blocuri, legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Conceptul de Blockchain ca sistem de gestionare a bazelor de date distribuite a fost descris inițial în 2008 de Satoshi Nakamoto în Cartea albă despre Bitcoin.

Gigantul tech a încărcat smartphone-ul Galaxy S10 cu un magazin „Samsung Blockchain Key Store”, care poate stoca în siguranță coduri private cu servicii bazate de blockchain și „Samsung Blockchain Wallet”, care acceptă transferuri de bani și bani prin criptocuritate.

Samsung își va îmbunătăți securitatea în domeniul monedelor virtuale

Samsung Electronics are în plan să îmbunătățească în continuare funcțiile de securitate bazate pe blocuri. „Vom dezvolta tehnologii pentru identificarea bazată pe blockchain și valutele locale prin parteneriatul cu operatorii de telecomunicații„, a spus Chae Won-cheol. SK Telecom și KT creează în prezent oportunități de afaceri în sectorul de autentificare a identității digitale și în sectorul monetar local.

Există o saturație crescândă în industria smartphone-urilor, forțând producătorii să experimenteze și să găsească noi căi de creștere în domeniu. Investițiile acestor companii în criptare și tehnologiile asociate pot fi văzute ca parte a acestei strategii. Interesant este că nu doar cel mai mare producător de smartphone-uri din lume testează piața criptografică.