Samsung demonstrează potențialul 5G pe mai multe dispozitive

619
Sursă foto: Samsung Global Newsrom

Samsung Electronics a anunțat că a obținut cele mai rapide viteze de 5G din acest domeniu. Noua demonstrație de laborator folosește tehnologia MU-MIMO pentru a prezenta capacitatea vastă a tehnologiei 5G. Într-o demonstrație ce a avut loc în laborator, Samsung a combinat spectrul 800MHz mmWave cu tehnologia MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output).

Folosind două dispozitive mobile de testare, demonstrația a obținut aproximativ 4,3 Gbps viteze pe fiecare, atingând o viteză maximă de 8,5 Gbps pe ambele dispozitive. Pentru a atinge viteza, au fost utilizate două tehnologii cheie: Agregarea transportatorului și MU-MIMO. Carrier aggregation sau agregarea transportatorului este o tehnică folosită în comunicarea fără fir pentru a crește rata de date per utilizator.

Streaming 8K și servicii inimaginabile cu 5G mmWave

Această demonstrație evidențiază diferența cheie a rețelei 5G când este utilizată într-un spectru mmWave. Lățimea de bandă largă din spectrul mmWave permite operatorilor de telefonie mobilă să ofere viteze mult mai mari, pe care spectrele de bandă inferioară nu le pot permite. Cu viteze multi-gigabit, utilizatorii pot experimenta servicii 5G mobile incredibile. Operatorii de telefonie mobilă vor putea furniza servicii noi și bogate în conținut, precum streaming video 8K, învățare la distanță AR și teleconferințe VR holistice, precum și cazuri noi de utilizare care încă sunt de domeniul imaginației.

Astăzi, o serie de țări – inclusiv Japonia, Coreea de Sud și SUA – au alocat deja spectru de 5G mmWave. Două dintre acestea, Coreea de Sud și SUA, au lansat deja serviciile comerciale 5G mmWave. De asemenea, mai mult de 15 țări sunt așteptate să se alăture clubului 5G mmWave în următorii ani. România nu face parte dintre ele!

mmWave – sau unde milimetrice pentru 5G, sunt frecvențele utilizate în cea mai nouă generație de telefonie mobilă. mmWave pot pătrunde prin anumite materiale plastice, ziduri, îmbrăcăminte și nu sunt influențate de ploaie, ceață, praf sau zăpadă.

Samsung va continua să fie în fruntea progresului tehnologiei 5G mmWave„. A declarat Hyunho Park, vicepreședinte Networks Business la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Această demonstrație arată  potențialul mmWave de a oferi noi tipuri de cazuri de utilizare a afacerilor și deschide noi oportunități pentru operatorii de telefonie mobilă.”

Samsung a implementat rețele 5G în SUA, Canada, Japonia și Australia

Samsung Networks este un pionier în crearea și desfășurarea cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, de la chipset, radio și rețea de bază, până la platforma cloud, atât pentru bandă medie (2,5GHz / 3,5GHz) cât și mmWave (28GHz / 39GHz). Compania a implementat servicii comerciale 5G pe piețele de top, inclusiv Coreea și SUA. Aceste țări au prezent cele mai mari implementări comerciale ca număr de abonați 5G. Acum Samsung sprijină activ și desfășurarea comercială a 5G în Japonia. Samsung își extinde rapid prezența de piață globală 5G pe noi piețe, inclusiv Canada și Noua Zeelandă.

La nivel de consumator, Samsung Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra sunt primele smartphone-uri care dețin toate rețelele sub 6GHz și mmWave 5G. Următoarele smartphone-uri premium și unele mid-range vor veni și ele cu aceste facilități.

Coreea de Sud are disponibile rețele 5G la nivel național și este pe primul loc la rata de penetrare 5G. Pentru a da un exemplu, începând cu 2 aprilie, abonații 5G din Coreea de Sud au atins un număr de 5,77 milioane. În ceea ce privește numărul de abonați 5G, Coreea s-a clasat pe locul doi în lume, după China. Cu toate acestea, Coreea de Sud are cea mai mare rată de penetrare 5G de 9,67%. Alte țări puternic industrializate au 1,3% Australia, 0,69% China, 0,63% pentru SUA și 0,56% Marea Britanie, potrivit GSMA.