Samsung Power Adapter Duo de 35W cu două porturi USB, lansat în India

314
Samsung Power Adapter Duo de 35W cu doua porturi USB
Sursa Foto: via sammobile.com

Samsung a lansat pe piață un nou încărcător rapid cu două porturi. Compania îl numește Samsung Power Adapter Duo de 35W sau Adaptor de alimentare de 35W Duo și are un port USB Tip-A și un port USB Tip-C. Încărcătorul poate oferi o putere maximă de ieșire de 35W, mai mare decât nevoile de energie ale celor mai recente smartphone-uri emblematice Samsung.

Samsung Power Adapter Duo de 35W poate încărca smartphone-uri Android și iPhone, în afară de tablete, laptopuri și ceasuri inteligente. Este compatibil și cu încărcătoarele wireless. În plus, încărcătorul poate fi folosit și pentru căști TWS și power bank-uri. Samsung susține că încărcătorul poate alimenta smartphone-urile Galaxy cu 50% mai puțin timp de încărcare.

Samsung Power Adapter Duo costă ~27 de euro

Samsung Power Adapter Duo este un încărcător USB PD (Power Delivery) 3.0 cu compatibilitate PPS (Programmable Power Supply), ceea ce înseamnă că poate încărca rapid smartphone-urile Samsung și smartphone-urile și tabletele de la alte mărci care au nevoie de compatibilitate PPS.

Încărcătorul Samsung are un port USB Tip-C și un port USB Tip-A de dimensiune completă. Portul USB Tip-C acceptă încărcare rapidă la 35W, în timp ce portul USB Tip-A acceptă doar o putere maximă de 15W. Portul USB de tip A este, de asemenea, compatibil cu standardul Quick Charge 2.0, conform SamMobile. Poate încărca rapid un Apple iPhone 13 Pro, care acceptă încărcare rapidă de 27W.

Quick Charge este o tehnologie dezvoltată de Qualcomm pentru încărcarea dispozitivelor alimentate cu baterie. Este folosită în principal la telefoane mobile, la niveluri de putere care nu depășesc 5 volți și 2 amperi prin USB.

Samsung Power Adapter Duo de 35W a fost lansat în India și costă 2.299 INR (aproximativ 30 USD). Este cu doar 700 rupii indiene mai scump decât încărcătorul obișnuit Samsung de 25W. Noul încărcător merită cumpărat dacă aveți două smartphone-uri sau un smartphone și un dispozitiv purtabil. Este posibil ca pe alte piețe prețul să difere. Noul încărcător este disponibil pe Samsung.com și pe toate celelalte magazine de vânzare cu amănuntul și online de top din India. Probabil în scurt timp va fi disponibil la vânzare pe toate piețele internaționale.

Samsung lucrează și la două încărcătoare rapide noi. Un încărcător Samsung Power Adapter Trio de 65W (EP-T6530) și unul de 45W (EP-T4510). Aceste noi încărcătoare ar putea fi pentru viitoarea serie Samsung Galaxy S22. Cu toate acestea, momentan sunt doar zvonuri, chiar dacă au fost informații că Trio este disponibil la vânzare.