Samsung Electronics Co. este cea mai preferată marcă pentru achizițiile viitoare de telefoane inteligente din Marea Britanie. Datele au fost publicate zilele și sunt rezultatul unui sondaj „Consumer Lens” efectuat de Counterpoint Research. Reflectă în mare măsură efortul companiei Samsung de a-și extinde prezența în Europa.

Sondajul „Consumer Lens” a fost realizat în rândul utilizatorilor de smartphone-uri în perioada mai-iunie 2020. Opiniile consumatorilor din Marea Britanie provin dintr-un grup eterogen în ceea ce privește vârsta, venitul lunar, sexul și ocupația.

Samsung pe primul loc urmat de Apple și Huawei

Samsung a fost brandul de cea mai bună alegere de către consumatorii britanici pentru achizițiile lor de smartphone-uri viitoare. Potrivit Counterpoint Research, 82% dintre respondenți au ales smartphone-urile companiei Samsung. Gigantul tech a fost urmat de compania americană Apple Inc. cu un procent de 59%.

Huawei Technologies Co din China a înregistrat un procent de 41% iar Google 40%. Au mai fost alese pentru o viitoare achiziție Sony de 33% din respondenți, Motorola 14% și OnePlus 10%, conform Counterpoint Research. Camerele sunt mai importante pentru respondenții de sex feminin decât pentru bărbați. Acestea sunt o caracteristică distinctivă și pentru studenți pentru a decide următoarea lor achiziție a unui telefon.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Counterpoint Research este o companie de studiu de piață fondată în 2012 cu sediul în Hong Kong. Are analiști în toate centrele industriale importante la nivel global. China, Coreea, Europa, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele țintă avute în vedere.[/vc_message]

Analistul principal Pavel Naiya a spus: „Samsung a preluat conducerea în Marea Britanie în timp ce potențialii cumpărători de iPhone așteaptă în primul rând primul său dispozitiv 5G. Utilizatorii Apple acordă mai multă importanță camerei din spate decât utilizatorii Samsung. Durata de viață a bateriei, prețul și calitatea construirii sunt cei mai influenți trei factori pentru achizițiile viitoare„.

Samsung încearcă să ajungă pe Apple în Marea Britanie în privința vânzărilor de smartphone-uri. Începând cu primul trimestru, Apple a dominat piața smartphone-urilor britanice cu o cotă de 50% în timp ce cota Samsung a atins doar 24%, au arătat datele Counterpoint Research. Pe piața din Europa, Samsung a câștigat o cotă de piață de 35% în trimestrul II, conform Yonhap. Samsung a fost înaintea companiei Apple care a avut o cotă de piață de 17% și a companiei Huawei cu 16%.