Samsung prelungeşte contractul pentru licenţă cu Nokia pentru încă 5 ani

1777
Samsung - Nokia - ilovesamsung.ro

Poate că Android este gratis, dar de fiecare dată când un producător vrea să facă un telefon cu sistem Android, el trebuie să plătească pentru câteva patente pe care le deţin companii ca Microsoft sau Nokia. Și gigantul high-tech din Coreea de Sud, Samsung Electronics trebuie să facă la fel. Dacă nu plăteşti, rişti să fi dat mereu în judecată de companii ca Apple sau altele similare.

Totuşi, Nokia este o companie care nu îi va da prea curând în judecată pe cei de la Samsung deoarece cele 2 companii şi-au reînoit contractul pentru licenţă pentru încă 5 ani. Contractul oficial expiră la sfârşitul lui 2013, iar Samsung va plăti pentru noul contract o sumă care nu va fi făcută publică şi care va fi stabilită după licitaţie în 2015.

Nokia este o companie multinațională din domeniul telecomunicațiilor, tehnologiei informației și electronicii de larg consum, înființată în 1865. Sediul Nokia se află în Espoo, zona metropolitană Helsinki.

Nokia are centre de cercetare și dezvoltare, producție și distribuție în mai multe țări. În decembrie 2010, Nokia era prezentă cu centre R&D în 16 țări, având un număr de 35,870 de angajați în cercetare și dezvoltare, care reprezentau aproximativ 27% din forța de muncă a grupului. Centrul de Cercetare Nokia (The Nokia Research Center), fondat în 1986, este unitatea de cercetare industrială a companiei în cadrul căreia activează 500 de cercetători și ingineri.

Cele două companii și-au reînnoit contractul de licență.