Acasă Stiri Samsung încheie 2018 cu premii prestigioase în Inteligența Artificială

Samsung încheie 2018 cu premii prestigioase în Inteligența Artificială

Samsung recunoaște Inteligența Artificială ca fiind de o importanță foarte mare asupra viitorului. Gigantul tech a investit și și-a extins capacitățile AI prin înființarea a șapte centre Global AI în 2018. Înființat în luna mai, Samsung AI Center-Moscow (SAIC-Moscova) a câștigat o serie de premii AI foarte prestigioase.

Pavel Ostyakov, cercetător la SAIC-Moscova, a câștigat primul loc dintre 110 echipe la „Challenge Images Inclusive”. Potrivit NewsSamsung, acesta este un concurs organizat de NeurIPS Information Processing Systems, aflat la ediția cu numărul opt. Concursul a avut loc la Montreal, Canada. NeurIPS, este cea mai mare conferință din lume în domeniul AI. Începând cu anul 2017, la eveniment au participat peste 8.000 de persoane.

În afară de învățarea automată și neuroștiințe, participă activ la conferință experți din multe domenii de cercetare conexe. Printre aceste sunt știința cognitivă, viziunea computerizată, lingvistica statistică și teoria informațiilor, toate foarte importante în Inteligența Artificială. Câștigarea acestui concurs a fost o realizare semnificativă atât pentru Samsung, cât și pentru Pavel. NeurIPS a fost numit Grandmaster Competitions în categoria Kaggle de expertiză în domeniul științei datelor. Este cel mai înalt nivel posibil în acest domeniu. Pavel Ostyakov s-a clasat printre cei mai buni cinci oameni de știință ai lumii pe Kaggle.

Echipa centrului AI din Moscova câștigătoare la mai multe concursuri AI

În cadrul programului „Inclusive Images Challenge”, participanții au dezvoltat modele de recunoaștere și clasificarea imaginilor. Aceste modele, pot efectua cu succes sarcini chiar și atunci când imaginile de testare sunt diferite din punct de vedere geografic și cultural față de imaginile afișate anterior, în care au fost pregătite modelele de recunoaștere.

Kaggle este o comunitate on-line a oamenilor de știință din domeniul datelor, fondată în 2010 și deținută de Google. Kaggle permite utilizatorilor să găsească și să publice seturi de date, să exploreze și să construiască modele într-un mediu web bazat pe științele datelor.

Samsung a fost și este un puternic promotor pentru o Inteligență Artificială incluzivă și echitabilă. Compania sud-coreeană consideră că cele două principii trebuie profund integrate în dezvoltarea AI. Gigantul tech a subliniat necesitatea unei inteligențe artificiale cu adevărat globale și fără prejudecăți, deoarece ea va juca un rol important în societate. Gigantul tech a depus cele mai multe brevete din lume legate de Inteligența Artificială.

În luna septembrie, echipa SAIC-Moscova a participat și la „YouTube-8M Video Understanding Challenge„, găzduită de European Conference on Computer Vision (ECCV) 2018. ECCV este una dintre cele mai importante conferințe de cercetare din lume în domeniul viziunii informatice. În cadrul acestei competiții Kaggle, cercetătorilor li s-au furnizat seturi publice de formare și validare YouTube-8M. Acestea constau din milioane de videoclipuri cu etichete și apoi li s-a cerut să dezvolte algoritmi de clasificare, pentru a găsi cu exactitate etichetele a 700.000 de videoclipuri YouTube nevăzute anterior. La această competiției, echipa SAIC-Moscova s-a clasat pe locul doi.

Samsung are deschise șapte centre globale AI

La ECCV 2018 de la Munchen a participat și românul Dariu M. Gavrilă, un reputat specialist în Inteligența Artificială. Este doctor în științe informatice la Universitatea Maryland din SUA. În ultimii ani, Prof. Gavrilă s-a concentrat asupra sistemelor vizuale pentru detectarea oamenilor și a activității lor, cu aplicații la vehicule inteligente, supraveghere inteligentă și robotică socială. El a condus cercetările pentru detectarea pietonilor la Daimler. Sistemul a fost încorporat în modelele Mercedes-Benz S-, E- și C-Class.

Aceste concursuri, ne oferă oportunitatea să ne măsurăm forțele cu cei mai buni din industria AI„, a spus Pavel Ostyakov. „Cercetătorii de la Samsung sunt obsedați de faptul că AI face parte din viața de zi cu zi. Este interesant să participăm la provocări în care putem contribui cu abilitățile noastre la dezvoltarea tehnologiei AI„.

Centrele globale de AI reflectă angajamentul Samsung față de Inteligența Artificială de generație următoare. În afară de Rusia, există alte șase centre AI, localizate pe tot globul. În Coreea de Sud, Silicon Valley și New York în SUA, Toronto și Montreal în Canada și Cambridge, UK. Fiecare locație se concentrează pe o zonă diferită în AI. Aceste centre joacă un rol esențial în implementarea viziunii Samsung privind tehnologiile și produsele AI centrate pe om.

Stiri

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...