Acasă Stiri Samsung încheie 2018 cu premii prestigioase în Inteligența Artificială

Samsung încheie 2018 cu premii prestigioase în Inteligența Artificială

Samsung recunoaște Inteligența Artificială ca fiind de o importanță foarte mare asupra viitorului. Gigantul tech a investit și și-a extins capacitățile AI prin înființarea a șapte centre Global AI în 2018. Înființat în luna mai, Samsung AI Center-Moscow (SAIC-Moscova) a câștigat o serie de premii AI foarte prestigioase.

Pavel Ostyakov, cercetător la SAIC-Moscova, a câștigat primul loc dintre 110 echipe la „Challenge Images Inclusive”. Potrivit NewsSamsung, acesta este un concurs organizat de NeurIPS Information Processing Systems, aflat la ediția cu numărul opt. Concursul a avut loc la Montreal, Canada. NeurIPS, este cea mai mare conferință din lume în domeniul AI. Începând cu anul 2017, la eveniment au participat peste 8.000 de persoane.

În afară de învățarea automată și neuroștiințe, participă activ la conferință experți din multe domenii de cercetare conexe. Printre aceste sunt știința cognitivă, viziunea computerizată, lingvistica statistică și teoria informațiilor, toate foarte importante în Inteligența Artificială. Câștigarea acestui concurs a fost o realizare semnificativă atât pentru Samsung, cât și pentru Pavel. NeurIPS a fost numit Grandmaster Competitions în categoria Kaggle de expertiză în domeniul științei datelor. Este cel mai înalt nivel posibil în acest domeniu. Pavel Ostyakov s-a clasat printre cei mai buni cinci oameni de știință ai lumii pe Kaggle.

Echipa centrului AI din Moscova câștigătoare la mai multe concursuri AI

În cadrul programului „Inclusive Images Challenge”, participanții au dezvoltat modele de recunoaștere și clasificarea imaginilor. Aceste modele, pot efectua cu succes sarcini chiar și atunci când imaginile de testare sunt diferite din punct de vedere geografic și cultural față de imaginile afișate anterior, în care au fost pregătite modelele de recunoaștere.

Kaggle este o comunitate on-line a oamenilor de știință din domeniul datelor, fondată în 2010 și deținută de Google. Kaggle permite utilizatorilor să găsească și să publice seturi de date, să exploreze și să construiască modele într-un mediu web bazat pe științele datelor.

Samsung a fost și este un puternic promotor pentru o Inteligență Artificială incluzivă și echitabilă. Compania sud-coreeană consideră că cele două principii trebuie profund integrate în dezvoltarea AI. Gigantul tech a subliniat necesitatea unei inteligențe artificiale cu adevărat globale și fără prejudecăți, deoarece ea va juca un rol important în societate. Gigantul tech a depus cele mai multe brevete din lume legate de Inteligența Artificială.

În luna septembrie, echipa SAIC-Moscova a participat și la „YouTube-8M Video Understanding Challenge„, găzduită de European Conference on Computer Vision (ECCV) 2018. ECCV este una dintre cele mai importante conferințe de cercetare din lume în domeniul viziunii informatice. În cadrul acestei competiții Kaggle, cercetătorilor li s-au furnizat seturi publice de formare și validare YouTube-8M. Acestea constau din milioane de videoclipuri cu etichete și apoi li s-a cerut să dezvolte algoritmi de clasificare, pentru a găsi cu exactitate etichetele a 700.000 de videoclipuri YouTube nevăzute anterior. La această competiției, echipa SAIC-Moscova s-a clasat pe locul doi.

Samsung are deschise șapte centre globale AI

La ECCV 2018 de la Munchen a participat și românul Dariu M. Gavrilă, un reputat specialist în Inteligența Artificială. Este doctor în științe informatice la Universitatea Maryland din SUA. În ultimii ani, Prof. Gavrilă s-a concentrat asupra sistemelor vizuale pentru detectarea oamenilor și a activității lor, cu aplicații la vehicule inteligente, supraveghere inteligentă și robotică socială. El a condus cercetările pentru detectarea pietonilor la Daimler. Sistemul a fost încorporat în modelele Mercedes-Benz S-, E- și C-Class.

Aceste concursuri, ne oferă oportunitatea să ne măsurăm forțele cu cei mai buni din industria AI„, a spus Pavel Ostyakov. „Cercetătorii de la Samsung sunt obsedați de faptul că AI face parte din viața de zi cu zi. Este interesant să participăm la provocări în care putem contribui cu abilitățile noastre la dezvoltarea tehnologiei AI„.

Centrele globale de AI reflectă angajamentul Samsung față de Inteligența Artificială de generație următoare. În afară de Rusia, există alte șase centre AI, localizate pe tot globul. În Coreea de Sud, Silicon Valley și New York în SUA, Toronto și Montreal în Canada și Cambridge, UK. Fiecare locație se concentrează pe o zonă diferită în AI. Aceste centre joacă un rol esențial în implementarea viziunii Samsung privind tehnologiile și produsele AI centrate pe om.

Stiri

Samsung a primit din nou BestBrands și premiul German Service

Samsung a câștigat din nou recunoașterea clienților și trofeul BestBrands în Germania. Institutul German pentru Calitatea Serviciilor (DISQ) și Ntv recompensează extinderea...

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...