Samsung a primit premiul EPA pentru protecția mediului în Statele Unite

795

Într-o lume în care preocuparea pentru protecția mediului capătă noi valențe tot mai multe companii sunt atente la acest lucru. Dar sunt destul de puține cele care reușesc cu adevărat să recicleze produsele și să aibă politici de management eficiente pentru acest scop. Samsung Electronics este una dintre ele, conform agenției sud-coreene de presă Yonhap.

Samsung a fost printre companiile din industria electronică premiate de către Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA). Premiul a fost pentru inovarea și proiectarea durabilă a produselor și realizări în procesele de reciclare.

Samsung gestionează foarte bine deșeurile electronice

Agenția americană EPA (Environmental Protection Agency) a premiat cu aur pe Samsung, LG, Dell, HP, Staples, Xerox, Sony din Japonia și producătorul de electronice din China TCL. Toate pentru pentru realizările de reciclare ca parte a programului de management al materialelor durabile. Lanțul de magazine Best Buy Co. din SUA și compania americană de electronice de consum Vizio au primit medalia de argint de la EPA. A fost amintit modul în care aceste companii gestionează reciclarea celor aproximativ 276.000 de tone de deșeuri electronice din depozitele lor.

Suntem mândri că suntem onorați de EPA pentru angajamentul nostru pe termen lung în ceea ce privește eliminarea și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor electronice„. A declarat Mark Newton, director Corporate Affairs la Samsung Electronics America. „Ca unul dintre cei mai mari producători de electronice din lume, Samsung îmbrățișează responsabilitatea de a fi și unul dintre cei mai mari colectori de e-deșeuri din lume pentru a proteja mediul înconjurător„.

EPA – Environmental Protection Agency, este agenția pentru protecția mediului din Statele Unite. A fost fondată în 2 decembrie 1970 și are sediul la Washington, DC. În 2018, EPA avea 14.172 de angajați cu normă întreagă. Mai mult de jumătate sunt ingineri, oameni de știință și specialiști în domeniul protecției mediului.

EPA acordă anual premii producătorilor de electronice și comercianților cu amănuntul. Aceste premii sunt pentru contribuția lor la proiectarea produselor durabile și la reciclarea deșeurilor electronice. Ne amintim că Samsung a fost felicitată acum doi ani și de organizația Greenpeace. Samsung a fost apreciată pentru felul cum a gestionat deșeurile electronice după retragerea de pe piață a lui Note 7.

Compania Samsung a mai fost premiată de EPA

Câștigătorii premiului au reciclat 276.000 de tone de produse electronice, fără a le îngropa în depozitele de deșeuri. Aceste companii au dovedit că practicile de management inovatoare pot merge mână în mână cu protecția mediului, a spus EPA.

În anul 2017, Samsung a primit premiul Energy Star de la EPA pentru creșterea producției de produse electronice de mare eficiență energetică. În ianuarie 2018, Samsung a câștigat premiul pentru proiectul de reciclare a smartphone-urilor Galaxy, ca parte a programului EPA 2017.