Samsung a prezentat cele mai recente inovații la CES 2021

489
Samsung prezinta cele mai recente inovatii la CES 2021
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a prezentat viziunea companiei pentru viitor în cadrul Consumer Electronics Show 2021 (CES). A prezentat noile sale produse în cadrul unei conferințe de presă virtuale. Samsung a arătat cum va continua să inoveze prin crearea unor soluții flexibile, conectate inteligent și prin folosirea inteligenței artificiale pentru a înțelege contextul și a ne face viețile mai ușoare.

Pe măsură ce am petrecut mai mult timp în locuințe anul trecut, tehnologia s-a mulat după nevoile noastre. Consumatorii au devenit dependenți de tehnologie, astfel că au înțeles cum interconectarea lor le poate face viețile mai ușoare. Televizoarele au fost esențiale pentru divertisment și uneori pentru fitness. Chromebook-urile au devenit unelte de învățare esențiale. Frigiderele inteligente au ajutat la cumpărăturile de la distanță și la pregătirea meselor. Smartphone-urile au fost indispensabile. La CES 2021 Samsung a prezentat mai multe produse din cele enumerate mai sus pentru acest an.

Crearea unor experiențe mai personale prin produsele lansate la CES 2021

Samsung Bespoke 4-Door Flex: Este cea mai nouă versiune a combinei frigorifice Bespoke. Dispune de panouri interschimbabile care vin la pachet cu o serie de culori și materiale care au transformat modelul original într-un succes, permițându-le utilizatorilor să să își ajusteze frigiderul pentru a obține forma și funcțiile dorite. Modelul cu 4 uși include și noul spațiu de depozitare pentru băuturi (Beverage Center). Acesta oferă acces rapid la un dozator de apă și la un recipient cu apă care se umple automat. Modelul de Bespoke cu 4 uși mai vine echipat cu un aparat de gheață dual (Dual Ice Maker) care creează cuburi de gheață obișnuite, dar și bucăți de gheață mai mici, pentru a se plia pe tipurile diferite de băuturi reci.

 • MICRO LED de 110 inch: Are 279,4 centimetri și utilizează LED-uri auto-emisive anorganice, activate individual și cu dimensiuni micrometrice. Produce culori proprii, contrast infinit și luminozitate uimitor de realiste. Are un design subțire și display Infinity Screen cu o ramă aproape inexistentă. Televizorul Samsung Micro LED permite integrarea naturală în orice spațiu. Rezultatul este o experiență de vizualizare imersivă și o calitate a imaginii incredibilă. MICRO LED de 110 inch mai dispune de “4Vue” (Quad View), o opțiune de vizualizare în 4 cadre. Astfel utilizatorii pot urmări mai multe sporturi simultan sau pot face streaming cu un tutorial în timp ce joacă un joc. MICRO LED va fi disponibil la nivel global la începutul primăverii.

Lifestyle TV: Linia de televizoare lifestyle Samsung include mai multe modele. Sunt aici The Serif, The Frame, The Sero și The Terrace — un televizor 4K QLED pentru exterior — precum și The Premiere, un proiector laser 4K care oferă o experiență cinematografică. 

SmartThings Cooking și Samsung Health Smart Trainer

SmartThings Cooking: Un nou serviciu din cadrul Samsung SmartThings care este creat pentru a oferi o călătorie culinară specială. Un planificator de mese automat amplificat de Whisk’s Food AI recomandă mesele pentru întreaga săptămână. Face listele de shopping cu ingredientele de care ai nevoie și se conectează la retailerii de alimente pentru shopping rapid, din opțiunea Family Hub pentru combine frigorifice de pe smartphone. Instrucțiunile de rețete pot fi trimise direct către electrocasnicele de gătit Samsung pentru a evita complicațiile și greșelile.

Samsung Health Smart Trainer pe televizoarele Samsung 2021: Samsung Health transformă cu ușurință locuința într-o sală de antrenament. Noua funcție Smart Trainer monitorizează și analizează postura în timp real, asemeni unui instructor personal. În timpul și la finalul sesiunilor de exerciții, Smart Trainer oferă feedback pentru formă, te ajută să reții numărul de repetări și estimează caloriile arse. Prin antrenamentele video interactive asistate de controlul vocal al Bixby, Samsung Health Smart Trainer amplifică și personalizează experiența unui antrenament.

AI și roboții sunt aduși în locuințe prezentați la CES 2021: Samsung are un istoric lung de inovație în domeniul inteligenței artificiale și roboticii. Compania are șapte centre globale de cercetare în AI pentru a dezvolta noi tehnologii. Aducând AI în produsele sale, Samsung creează noi experiențe în locuință. AI va fi în mașini de spălat rufe care optimizează volumul de apă utilizat și ciclurile de spălare, până la televizoare cu procesoare Quantum AI care pot face upscaling de la conținut HD la rezoluții de 8K.

JetBot 90 AI+, Samsung Bot Care și alte dispozitive robotice

JetBot 90 AI+: Acest aspirator folosește tehnologii de recunoaștere a obiectelor pentru a identifica și clasifica obiectele, pentru ca apoi să adapteze culoarele pentru curățenie. Senzorii LiDAR și 3D îi permit lui JetBot 90 AI+ să evite cablurile și obiectele mici și în același timp să curețe colțurile greu accesibile ale locuinței. Aspiratorul dispune și de o cameră integrată cu aplicația SmartThings pentru a facilita monitorizarea dispozitivului. Va fi disponibil în prima jumătate a acestui an.

Samsung Bot Care: Este cea mai nouă iterație a liniei de robotică a companiei. Samsung Bot Care a fost creată pentru a folosi AI, pentru a recunoaște și răspunde la comportamentul utilizatorului. Acesta va fi capabil să se comporte ca un asistent-robot și companion și să ajute în viața zilnică. De asemenea, va învăța programul și obiceiurile utilizatorului și trimite remindere pentru a gestiona zilele aglomerate.

Samsung Bot Handy: Este în faza de dezvoltare. Samsung Bot Handy se bazează pe AI pentru a recunoaște și ridica obiecte de diferite mărimi, forme și greutăți. Va deveni astfel o extensie a utilizatorului ajutându-l cu treburile casnice. Samsung Bot Handy va putea identifica compoziția obiectelor, folosind astfel un nivel potrivit de forță pentru a apuca și muta obiectele din casă, ajutând astfel la curățenie sau la sortarea vaselor murdare.

De asemenea, Samsung dezvoltă alte tehnologii tangibile AI pentru viața de zi cu zi. Samsung continuă să construiască Samsung Bot Retail, care va ghida utilizatorii în afara locuințelor, în unitățile de retail. Samsung lucrează în continuare și la GEMS, exoscheletul medical Samsung care ajută la mobilitate. Aceste inovații și dispozitive robotice vor coexista cu oamenii, îmbunătățindu-le viețile și adaptându-se la o varietate de stiluri de viață.

Tehnologiii pentru un viitor mai bun

La conferința de presă de la CES 2021 Samsung a dezvăluit detalii despre viziunea sa asupra felului în care tehnologia poate duce la progres și să creeze un viitor mai bun. Samsung consideră că nu există o soluție unitară; un viitor sustenabil necesită investiții pe un spectru larg de domenii. De aceea, Samsung se concentrează pe trei direcții-cheie care pot beneficia în mod special de pe urma inovației tehnologice: sustenabilitate, educație și accesibilitate.

Ca parte din angajamentul Samsung de a construi o economie circulară, compania dezvoltă programe și soluții de împachetare care promovează un ciclu de viață sustenabil al produselor, de la început până la final:

Galaxy Upcycling at Home: Samsung a anunțat o actualizare a programului său Galaxy Upcycling, sub denumirea de Galaxy Upcycling at Home. Noul program reinventează ciclul de viață al unui telefon Galaxy de generație mai veche și le oferă utilizatorilor opțiuni cu privire la modul în care ar putea să își reconfigureze dispozitivul pentru a crea o varietate de instrumente IoT convenabile.

TV Eco Packaging: Samsung a anunțat că ambalajul său ecologic se va extinde mai mult. Va ajunge la QLED, UHD TV și unele produse audio în 2021. Ca parte al angajament continuu față de zona ecologică, Samsung creează produse și soluții sustenabile. De exemplu, noua telecomandă Solar Cell de la Samsung – realizată parțial cu plastic reciclat – poate fi încărcată prin iluminare solară sau interioară, reducând utilizarea bateriilor.

Generațiile viitoare vor juca un rol important în construirea unui viitor sustenabil. Astfel Samsung a acordat prioritate educației tehnologice prin Samsung Solve for Tomorrow. Acest program încurajează tinerii să folosească în mod creativ tehnologia pentru a rezolva provocările comunități. Prin Samsung Innovation Campus, ajută studenții să dezvolte tehnici și abilități proprii pentru viitoarele locuri de muncă.

Produse concepute pentru persoanele cu deficiențe

Samsung a evidențiat în cadrul evenimentului și modul în care își va face produsele mai incluzive și mai accesibile tuturor. Aplicația SeeColors este concepută pentru a-i ajuta pe cei cu deficiență de vedere. Astfel ei pot identifica anumite culori și pot regla setările televizoarelor QLED 2021 pentru o experiență de vizionare mai bună. Funcția Sign Language Zoom va asigura o mai bună înțelegere și vizionare a conținutului, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație.

Înțelegând cât de dificil poate fi să găsim un echilibru între viețile noastre digitale și cele analogice, Samsung a prezentat caracteristica Digital Wellbeing. Este concepută pentru a ajuta oamenii să preia controlul și să-și gestioneze timpul virtual – astfel încât utilizatorii să poată folosi tehnologia pentru a-și îmbunătăți viața.

Mai multe informații, imagini și clipuri video despre produsele Samsung anunțate la CES 2021 sunt disponibile la news.samsung.com.