Samsung prezintă prima tehnologie 8K HDR10+ din lume

725
Sursa Foto: via Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că va reda pentru prima oară în industrie conținutul 8K HDR10+ în parteneriat cu marile servicii de streaming europene. Odată cu acest anunț, Samsung își consolidează poziția de lider al industriei HDR (High Dynamic Range). CHILI, The Explorers și MEGOGO – trei furnizori cheie de servicii OTT (over-the-top) din Europa – vor adopta 8K HDR10+ alături de suportul 4K HDR10+.

Tehnologia 8K HDR10+ optimizează luminozitatea și maximizează raportul de contrast. În acest fel va oferi zonelor luminoase mai multă lumină și celor întunecoase mai multe umbre de întuneric. Funcția este disponibilă pe toate modelele de televizoare UHD și pe modelele 8K din 2019, inclusiv pe gama de televizoare QLED.

Toate televizoarele Samsung vor suporta 8K HDR10+

Pe măsură ce HDR a devenit una dintre cele mai importante tehnologii ce oferă calitate înaltă imaginii, prin formatul nostru HDR10+ fiecare imagine este afișată pe ecran exact cum a vrut creatorul ei. Vom continua să ne consolidăm poziția de lider în industrie prin stabilirea de parteneriate cu furnizorii de top ai serviciilor de streaming. De asemenea vom dota televizoarelor noastre cu tehnologia necesară pentru a suporta 8K HDR10+”. A declarat Hyogun Lee, vicepreședinte executiv al Visual Display Business, Samsung Electronics.

Scopul principal în acest parteneriat cu Samsung este să oferim utilizatorilor noștri servicii de conținut de cea mai înaltă calitate. Vom continua inițiativa din piața serviciilor de OTT și intenționăm să le oferim zeci de filme HDR10+ utilizatorilor de Smart TV Samsung”. A declarat Victor Chekanov, CEO MEGOGO.

Universal Pictures a fost fondat în 1912, este este cel mai vechi studio de film din Statele Unite și al cincilea cel mai vechi din lume după Gaumont, Pathé, Titanus și Nordisk Film. Este în «Big Five» studiouri în ceea ce privește piața globală de film.

În afară de serviciile de streaming OTT menționate anterior, și alți parteneri de conținut de top din industrie colaborează cu Samsung. Rakuten TV, Deutsche Telekom Magenta TV și Videociety vor implementa suport 8K HDR10+ pentru serviciile VOD în perioada Q4 2019 – Q1 2020. De asemenea, Molotov, primul serviciu de streaming OTT francez, care oferă canale TV live și la cerere, ia în considerare adoptarea HDR10+. Lista din ce în ce mai mare de parteneri este o dovadă a angajamentului industriei față de cea mai bună experiență de vizionare posibilă pentru utilizatori.

Warner Bros. debutează în HDR10+ pe „Godzilla: King of the Monsters”

Disponibilitatea conținutului HDR10+ continuă să se extindă. Să luăm ca exemplu anunțul recent făcut de Universal Pictures și Warner Bros., acestea debutează în HDR10+ pe UHD Blu-ray cu „The Secret Life of Pets 2” și, respectiv, „Godzilla: King of the Monsters”. În același timp adaugă în colecția UHD Blu-ray ultimele filme lansate de Twentieth Century Fox.

Din momentul în care Samsung a început programul de certificare a logo-ului HDR10+ cu Panasonic și 20th Century Fox anul trecut, 81 de companii s-au alăturat programului. Samsung și-a consolidat eforturile o dată cu inaugurarea unui centru HDR10+ în China, în decembrie anul trecut, apoi în Coreea, Japonia și SUA. Având în vedere că producători de televizoare precum Hisense au obținut certificarea HDR10+ în China, e de așteptat ca alianța HDR10+ să se extindă și mai mult.

Alături de certificările HDR10+ ale televizoarelor și produselor smartphone existente, Samsung lucrează la implementarea programului pentru produsele sale B2B. De exemplu, modelele micro LED precum The Wall Pro și The Wall Luxury au fost certificate HDR10+. Acum gigantul tech intenționează să extindă ecosistemul pentru a include și gama de produse LED pentru certificare.