Samsung va oferi prime considerabile angajaților de la divizia de cipuri

225
Samsung Digital City
Sursă foto: nytimes

Cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume și-a informat directorii și angajații despre planul pentru stimulentele anuale. Denumit stimulentul de performanță globală – overall performance incentive (OPI), acesta răsplătește angajații Samsung care au obținut cele mai bune rezultate. Să le zicem prime de sfârșit de an.

Samsung își răsplătește directorii și angajații în fiecare ianuarie cu până la 50% din salariile lor în intervalul de 20% din profiturile excedentare ale companiei. Acum Samsung va oferi maximum 50% din salariile anuale ca bonus angajaților unității sale de afaceri cu cipuri la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unor surse interne Samsung citate de The Korea Herald.

Prime mari oferite de Samsung angajaților săi

Angajații diviziei de soluții de dispozitive care se ocupă de afacerea cu cipuri a gigantului high-tech vor primi 47–50% din salarii, ceea ce este similar cu stimulentul de performanță globală din anul precedent de aproximativ 50%. Divizia de cipuri a companiei a fost cea care a dus greul vânzărilor companiei Samsung cu cip-urile de memorie DRAM și flash NAND.

Angajații diviziei Mobile eXperience a companiei, care se ocupă de afacerile cu smartphone-uri și tablete vor fi și ei premiați. Aceștia vor primi aproximativ 29-33% din salariile anuale, în timp ce cei din divizia Network Business vor fi plătiți cu 22-26% din salarii. Pe de altă parte, diviziile de afișare vizuală și electronice de consum vor primi stimulente relativ scăzute, de 18-22% și, respectiv, de 5-7% din salariile anuale.

Steven Van Slyke de la Eastman Kodak a construit primul dispozitiv OLED practic în 1987. Sony XEL-1, lansat în 2007, a fost primul televizor cu ecran OLED. OLED este prescurtarea din engleză de la organic light-emitting diode.

Pe lângă programul de recompense OPI, Samsung derulează și așa-numitul stimulent pentru realizarea țintei. Acest program oferă lucrătorilor până la 100% din salariile lor lunare în prima și a doua jumătate a fiecărui an.

Angajații Samsung Display, filiala care produce ecrane a Samsung Group, vor fi plătiți cu 47-50% din salariile lor anuale. Anul trecut au primit doar 35%. Va fi probabil cea mai mare rata OPI din ultimii trei ani, pentru producătorul incredibilelor ecrane OLED Samsung. În urma rezultatelor excelente obținute. Samsung Display a înregistrat performanțe solide în al treilea trimestru, datorită cererii în creștere, după lansarea noilor smartphone-uri emblematice. Compania a înregistrat cel mai mare profit operațional trimestrial de 1,9 trilioane woni (1,5 miliarde de dolari) pentru perioada iulie-septembrie.