Samsung a început livrarea primelor cipuri DRAM EUV de 10nm

823
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics, liderul mondial în tehnologia de memorie avansată, a anunțat ieri că a început livrarea primelor module DRAM din clasa 10nm (D1x) DDR4 (Double Date Rate 4). Acestea sunt fabricate cu tehnologia Extreme-ultraviolet (EUV). Noile module DRAM bazate pe EUV au fost evaluate de mai mulți clienți Samsung și se vor regăsi în aplicații premium pentru PC-uri, mobile, servere de întreprinderi și centre de date. Samsung a livrat deja peste un milion din aceste module bazate pe tehnologia EUV.

Odată cu producerea noilor memorii DRAM bazat pe EUV, demonstram capacitatea noastră de a oferi soluții revoluționare DRAM clienților noștri IT din toată lumea”. A declarat Jung-bae Lee, vicepreședinte executiv la DRAM Product & Technology de la Samsung Electronics, conform NewsSamsung. „Acest avans major subliniază modul în care vom contribui în continuare la inovația IT globală. Vom dezvolta în timp util tehnologii de vârf și produse de memorie de noi generații pentru piața de memorie premium.”

Samsung este prima companie din lume care produce DRAM cu tehnologia EUV

Samsung este prima companie care produce memorii DRAM cu noua tehnologie Extreme Ultraviolet, pentru a depăși provocările în ceea ce privește scalarea DRAM. Tehnologia EUV reduce pașii repetitivi în modelarea multiplă și îmbunătățește precizia modelării. Acest lucru permite performanțe sporite și randamente mai mari, precum și timp de fabricație mult mai scurt.

EUV va fi complet implementat în viitoarele generații de memorii DRAM ale companiei Samsung. Samsung a afirmat anterior că intenționează să utilizeze procesul tehnologic EUV pentru a reduce dimensiunile cipurilor logice până la 3nm. Compania sud-coreeană se așteaptă să înceapă producția în masă și de DDR5 și LPDDR5 bazată EUV anul viitor, ceea ce ar dubla productivitatea de fabricație a cipurilor de memorie. Nu trebuie să ne mirăm dacă următorul nostru smartphone sau computer va avea memorie mai multă, mai rapidă și mai puține blocaje de memorie.

Extreme Ultraviolet – procesul de fabricație EUV folosește lumina ultravioletă cu lungimi de undă scurte pentru a desena modelul de design pe cipuri. Acest lucru permite proiectări mai detaliate și mai precise în comparație cu tehnologia de litografie anterioară care a folosit lasere cu fluorură de argon.

În conformitate cu extinderea pieței DDR5 / LPDDR5 anul viitor, compania își va consolida și mai mult colaborarea cu clienții IT de top. Nu vor fi uitați nici furnizorii de semiconductori pentru optimizarea specificațiilor standard. Samsung vrea să accelereze trecerea la DDR5 / LPDDR5 pe toată piața de memorie.

Pentru a face față mai bine cererii în creștere pentru DRAM premium de generație viitoare, Samsung va mai deschide doua linii de fabricație de semiconductori în Pyeongtaek, Coreea de Sud, în a doua jumătate a acestui an.