Samsung pe primul loc în top-ul Best Brand France 2019

735

Recent, în luna februarie 2019 a avut loc cea de-a doua ediție a premiilor Best Brands France 2019. Este singurul top care premiază și recompensează brandurile pentru performanța lor economică și emoțională. Samsung Electronics a fost plasat pe locul unu la o categorie și pe locul doi la alte două categorii în opinia consumatorilor francezi, potrivit The Korea Herald.

Pentru a doua ediție a Best Brand France din Franța, peste 350 de branduri renumite au fost alese și votate în peste 20 de categorii de produse: automobile, produse de înaltă tehnologie, bunuri de consum, aparate de uz casnic. Locurile în categoriile top-ului Best Brand France se bazează pe un scor emoțional și pe un scor bazat pe performanță. Se calculează astfel un scor general în toate categoriile de produse. Apoi, în cele din urmă, se alcătuiește lista primelor zece companii din fiecare categorie.

Ediția din 2019 a Best Brand France a clasat gigantul tech sud-coreean pe locul unu în categoria Best Product Brand 2019. Samsung a ocupat locul doi în preferințele francezilor la categoria Best Corporate Brand 2019, după compania Amazon. La categoria Best Golden Age Brand 2019, Samsung Electronics a ocupat locul doi după compania americană Bose.

Samsung a depășit companii puternice pe plan mondial

Înființat în Germania în 2004, BEST BRANDS este un concept unic al cărui istoric se bazează pe succesul real al mărcilor în rândul consumatorilor. Fără implicarea unui juriu, clasamentul BEST BRANDS se bazează pe rezultatele unui studiu realizat de GfK cu un grup de 4.500 de consumatori francezi. Desemnarea laureaților se bazează pe analiza mai multor criterii, conform Bestbrands.fr.

Michelin este o companie din Franța ce produce anvelope. A fost fondată în 1889. Michelin este al doilea producător de anvelope din lume după Bridgestone. Compania franceză publică și ediții de ghiduri turistice, ghiduri gastronomice și hărți rutiere, cel mai bine vândut fiind Ghidul Michelin.

Pentru categoria Best Golden Age Brand 2019, au votat consumatorii cu vârsta de peste 50 de ani, Samsung Electronics a terminat pe locul doi după Bose. Bosch a fost pe trei, Michelin pe patru iar Cristaline, un brand francez fondat în 1993 a ocupat locul cinci.

În categoria Best Corporate Brand 2019, Samsung a ocupat locul doi după gigantul Amazon. Pe locul trei a fost Google, urmat de Microsoft și compania franceză de produse sportive fondată în 1976, Decathlon. 1.500 de persoane din Franța au votat la această categorie, sondajul a fost realizat în decembrie 2018.

În Best Product Brand 2019 unde Samsung a ocupat locul unu. Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 3.000 de persoane reprezentative pentru populația franceză, în decembrie 2018. Pe locul doi a fost clasată compania Cristaline, urmată de Bosch, Bic și Bose. Sondajul a fost efectuat on-line și a contat prețul produselor, succesul economic al mărcii, relația cu brandul, potențialul de vânzare și gradul de conștientizare a mărcii.