Samsung pe primul loc în Q1 2022 în cota globală de piață smartphones

351
Samsung pe primul loc in Q1 2022
Sursa Foto: SamMobile.com

Companiei Samsung nu-i place să piardă primul loc pe piața globală de smartphone-uri. Deci, chiar dacă Apple a detronat pe Samsung timp de câteva luni, compania a ripostat și a recâștigat ceea ce crede că este poziția sa de drept. În trimestrul unu din 2022 datele publicate de firmele de cercetare de piață Canalys și Counterpoint arată că Samsung a ocupat primul loc în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Apple s-a descurcat bine, dar a fost pe locul doi, în spatele gigantului high-tech coreean.

Compania Canalys estimează că livrările globale de smartphone-uri au ajuns la 311,2 milioane de unități în Q1 2022. Cifra reprezintă o scădere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut. Samsung și-a reîmprospătat portofoliul pentru noul an prin livrarea a 73,7 milioane de unități. Livrările totale ale Samsung au scăzut de fapt cu 4% în comparație cu trimestrul unu din 2021, când a livrat 76,5 milioane de unități.

Samsung este cel mai mare producător mondial de telefoane

Counterpoint Research estimează că livrările globale de smartphone-uri au fost de 328 de milioane de unități în Q1 2022. Și compania Counterpoint a arătat o scădere față de Q1 2021, dar cu 7% față de Q1 2021. Counterpoint Research a spus că Samsung a livrat 74 de milioane de unități pe tot globul pentru a ocupa primul loc cu o cotă de piață de 23%. Apple a ajuns pe locul doi cu o cotă de 18%.

Canalys și Counterpoint Research au pus rezultatele excelente înregistrate de Samsung pe seama vânzărilor mari înregistrate de seria Samsung Galaxy S22. În special Galaxy S22 Ultra i-a adus înapoi pe mulți dintre fidelii lui Samsung Galaxy Note. Cele două companii de cercetare de piață spun că se așteaptă ca Samsung să mențină ritmul și în Q2 2022 prin telefoanele sale de gamă medie lansate în acest an.

Q este a șaptesprezecea literă din alfabetul latin și a douăzecea din alfabetul limbii române. La jocurile de cărți, Q este dama sau regina. În limba engelză Q înseamnă sfert/trimestru, o perioadă de trei luni din calendarul financiar al unei companii.

Samsung a ajuns în fruntea pieței globale de smartphone-uri cu o cotă sănătoasă de 24% în Q1 2022. Este cea mai mare performanță Samsung în primul trimestru după cota de piață din 2017. Cererea a fost puternică pentru seria Galaxy S22 proaspăt lansată, în special modelul S22 Ultra, cu prețuri mai mari„. A spus Woody Oh, Director la Strategy Analytics, conform SamMobile.