Samsung pe primul loc în Q1 2023 în cota globală de piață la vânzări

451
Samsung pe primul loc in Q1 2023
Sursa foto: via androidauthority.com

Ieri compania de cercetare de piață Canalys a publicat ultimul său studiu de piață privind vânzările de telefoanele mobile la nivel global. Samsung a fost cel mai mare brand global de smartphone-uri în trimestrul unu din 2023. În Q4 2022 acest loc a fost ocupat de compania Apple. Totuși, diferența dintre Samsung și Apple în acest trimestru este mult mai mică decât înainte. Piața globală de smartphone-uri a avut de îndurat o perioadă grea în 2022 și acest lucru a continuat și în Q1 2023.

Potrivit datelor Canalys, piața globală a smartphone-urilor în Q1 2023 a scăzut cu 12% față de un an în urmă. Potrivit AndroidAuthority, acesta a fost al cincilea declin consecutiv pentru piața globală a telefoanelor mobile. Canalys a menționat că această performanță era de așteptat, invocând factori precum inflația ridicată și „condițiile macroeconomice locale”. Aceștia sunt de obicei cei mai importanți factori care afectează vânzătorii de smartphone-uri.

Samsung a avut cea mai mare cotă de piață în Q1 2023

Samsung a avut o cotă de piață de 22% în primul trimestru din acest an. Între timp, Apple și-a asigurat locul doi cu o cotă de piață de 21%. Această situație ar putea fi motiv de îngrijorare pentru Samsung. Diferența dintre Samsung și Apple în Q1 2023 s-a micșorat substanțial față de acum un an. Prin comparație, în Q1 2022 Samsung a avut 24% din piață, în timp ce Apple a avut 18%.

Merită remarcat că Apple a avut probleme de producție cu seria iPhone în Q4 2022, afectând vânzările din această serie. Acest lucru sugerează că Apple ar fi putut ajunge pe primul loc în Q1 2023 dacă nu ar fi avut aceste probleme. Prin urmare, trebuie să ne întrebăm dacă Samsung se poate menține pe primul loc în primul trimestru din 2024. Nu trebuie să uităm că seria Galaxy S23 a fost lansată în februarie și nu a putut puncta prea mult în vânzările din Q1 2023.

Regiunea Asia-Pacific variază ca mărime în funcție de context, dar include, în general, Asia de Est, Asia de Sud–Est, Asia de Sud, Australia și Oceania. Poate include și Rusia (în Pacificul de Nord) și țările Americii situate pe coasta de est a Pacificului.

În primele cinci locuri la nivel global în Q1 2023 au mai punctat Xiaomi, Oppo și Vivo. Xiaomi s-a menținut pe locul trei în primul trimestru, cu 11% din cota de piață. Cu toate acestea, locul său pe podium nu este asigurat, deoarece OPPO vine puternic din urmă. Oppo a realizat o cotă de piață de 10% în Q1 2023. Vivo a completat primele cinci cu o cotă de 8%. Cele trei companii din China au avut cote de piață mari pe teren propriu și în regiunea Asia Pacific.