Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q1 2021

471
Samsung pe primul loc in Europa Orientul Mijlociu
Sursa Foto: Samsung Electronics Co.

Samsung și-a extins prezența pe piața smartphone-urilor din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în Q1 2021, potrivit IDC. Gigantul sud-coreean a livrat 30,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în ianuarie-martie pentru o cotă de piață de 32,8%. Datele au fost publicate în ultimul studiu de piață realizat de International Data Corp. (IDC).

Cifrele au crescut față de un an mai devreme, când Samsung a livrat 22,7 milioane de smartphone-uri pentru o cotă de piață de 29,5%. „Samsung a avut un trimestru foarte puternic și a capturat aproape două cincimi din piața europeană a smartphone-urilor. Este cea mai mare cotă trimestrială din ultimii șase ani„, a spus IDC.

Samsung a fost urmată de Xiaomi și Transsion Holdings Co.

Xiaomi Corp. a urcat două locuri pentru a ocupa locul doi în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, conform The Korea Herald. Compania din China aproape și-a dublat livrările de smartphone-uri la 14,4 milioane de unități în Q1 2021 pentru o cotă de piață de 15,4%. Xiaomi a profitat și aici de problemele avute de Huawei. Livrările de smartphone-uri Huawei au scăzut puternic față de anul trecut, a ajuns la 2,6%, din cauza sancțiunilor SUA.

Rivalul său chinez, Transsion Holdings Co., a ocupat locul al treilea, cu o cotă de piață de 15%. Compania din Shenzen a livrat pe această piață aproximativ 14 milioane de smartphone-uri în primele trei luni ale anului 2021. Compania americană Apple a căzut de pe locul doi în Q1 2020 pe locul patru în Q1 2021. Apple a realizat o cotă de piață de 14,3% după livrarea a 13,3 milioane de iPhone-uri în primul trimestru din acest an. Locul cinci a fost ocupat de Oppo cu o cotă de piață de 5,1%.

Transsion Holdings este un producător de telefoane mobile din Shenzhen, fondat în 2006. Își fabrică telefoanele în China, Etiopia, Bangladesh și India. Brandurile sale includ Tecno, Itel și Infinix. Are și marca de accesorii Oraimo.

Piața globală a smartphone-urilor EMEA (Europe, the Middle East and Africa) a realizat un record în trimestrul unu din 2021. Au fost vândute aici aproximativ 93,06 milioane de telefoane, în creștere cu 20,9% față de un an mai devreme. Valoarea de piață a telefoanelor vândute a crescut în Q1 2021 cu 29%, ajungând la 31,67 miliarde de dolari.