Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

607
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda scăderii vânzărilor, Samsung are o cotă de piață impresionantă în Europa de Vest. Gigantul tehnologic sud-coreean a livrat 10,3 milioane de smartphone-uri aici în perioada iulie-septembrie pentru o cotă de piață de 35,6%.

Cifrele au scăzut ușor față de acum un an. Atunci Samsung a livrat 11 milioane de smartphone-uri pentru o cotă de piață de 35,8%. Samsung a fost urmat de Apple Inc., care a livrat 8,2 milioane de iPhone-uri în al treilea trimestru. Apple este în creștere cu 1,1% față de Q3 2019, pentru o cotă de piață de 28,5%. Xiaomi este pe locul trei pentru prima dată după ce livrările sale de smartphone-uri au crescut cu 151,6% față de Q3 2019. Xiaomi a livrat la 3,7 milioane smartphone-uri pentru o cotă de 12,8%.

Huawei afectată de restricțiile de export din SUA, și-a văzut cota de piață scăzând drastic. De la 20% anul trecut în Q3, la 8,8% în al treilea trimestru din 2020. Livrările sale de smartphone-uri au scăzut cu 58,7% până la 2,5 milioane de unități.

Samsung excelent în Europa de Vest, Huawei îngrozitor

Huawei a avut un sfert îngrozitor în Europa de Vest. Întorcându-ne la Huawei, este clar că impactul sancțiunilor comerciale din SUA începe să se manifeste în cele din urmă. Acest lucru, combinat cu o perioadă de activitate economică redusă în toată Europa, a dus la un trimestru Huawei teribil. Datele pieței arată că a vândut doar 2,5 milioane de dispozitive între iulie și septembrie. Aceasta reprezintă o performanță de 9 ori mai slabă decât media pieței. Pentru a înrăutăți lucrurile, cota de piață a Huawei a scăzut de la 20% la 8,8%, și nu sunt semne bune nici în viitor.

Piața smartphone-urilor din Europa de Vest a scăzut cu 6,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform IDC. „Deși restricțiile de blocare au fost ridicate în întreaga Europă, piața smartphone-urilor a continuat să fie afectată de mediul economic. În timp ce cheltuielile consumatorilor pentru smartphone-uri s-au îmbunătățit ușor, vânzările de smartphone-uri către întreprinderi au scăzut cu 11,5% de la an la an. În acest timp întreprinderile au transferat cheltuielile de la smartphone-uri la notebook-uri„. Și în cota de piață 5G Samsung ocupă tot primul loc în Europa de Vest.

Europa de Vest este una dintre cele mai bogate regiuni ale lumii. UK, Italia, Franța, Spania și Germania sunt principalele piețe. Germania are cel mai mare PIB din Europa și cel mai mare surplus financiar dintre toate țările. Luxemburg are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume.

Pe piața tabletelor conduce Apple urmată de Samsung

Între timp, piața tabletelor din Europa de Vest a crescut cu 15,6% față de anul trecut. Au fost livrate aproximativ 8,2 milioane de tablete în al treilea trimestru din 2020. Cererea mare în perioada pandemiei a venit în special din partea sectorului educațional. Apple a fost principalul furnizor din regiune, cu o cotă de 31,8%. A livrat 2,6 milioane de iPad-uri în trimestrul trei, în creștere cu 30,8% față de Q3 anul trecut.

Samsung a ocupat locul doi cu o cotă de 28%, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap. Livrările sale de tablete Samsung Galaxy Tab crescând cu 58,6% pe an la 2,3 milioane de unități. Compania chineză Lenovo s-a clasat pe locul trei cu 12,7%, urmată de Huawei cu o cotă de 7,9%.