Samsung domină piața smartphone-urilor 5G din Europa de Vest în H1

802
Sursa Foto: Yonhap / koreaherald.com

Samsung Electronics Co. a dominat piața smartphone-urilor 5G din Europa de Vest în prima jumătate a acestui an. Conform companiei de cercetare de piață Strategy Ananytics cota de piață Samsung va mai scădea probabil în a doua jumătate, după ce prima seria Apple iPhone 12 cu suport 5G va fi pusă în vânzare.

Samsung a ocupat o cotă de piață de 88% din toate smartphone-urile 5G livrate în Europa de Vest în primele șase luni ale anului, potrivit Strategy Analytics. „Samsung este astăzi liderul 5G clar din Europa de Vest. Acest lucru se datorează unui portofoliu puternic de modele premium, precum Galaxy S20 5G și Galaxy A90 5G”. A declarat Ken Hyers, director la Strategy Analytics.

Samsung se va confrunta cu Apple și companiile din China în H2 2020

Se estimează că un număr record de 4 milioane de smartphone-uri 5G au fost expediate către Europa de Vest în prima jumătate a anului 2020. Acest număr reprezintă 7% din toate smartphone-urile livrate în regiune, a spus Strategy Analytics. Odată ce piața smartphone-urilor 5G din Europa de Vest va crește și mai mult, Samsung se va confrunta cu provocări în H2 2020. În această perioadă compania americană Apple și alte companii din China vor lansa și ele noi smartphone-uri 5G.

Dominația Samsung 5G se poate încheia în a doua jumătate a anului și în ultimele luni ale anului 2020”. A declarat Ville-Petteri Ukonaho, director asociat la Strategy Analytics. „Seria Apple iPhone 12 5G va fi la vânzare, iar companiile Xiaomi și OPPO cu modele 5G și prețuri mici, vor ajunge în regiune„. Recent și Samsung a lansat un model ieftin de smartphone 5G: Galaxy A42 5G.

Europa de Vest este una dintre cele mai bogate regiuni ale lumii. Germania are cel mai mare PIB din Europa și cel mai mare surplus financiar dintre toate țările. Luxemburg are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. UK, Italia, Franța, Spania și Germania sunt principalele piețe.

Apple a prezentat recent noua sa gamă de iPhone 12. Este programat să înceapă lansarea la vânzare săptămâna viitoare în anumite țări, potrivit The Korea Herald. Strategy Analytics a estimat că Apple ar putea livra 50 de milioane de unități de iPhone 12 în H2 2020. În acest fel va deveni al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri 5G în acest an.

Compania de studiu de piață a mai prezis că Apple ar putea crește foarte mult anul viitor. Ar putea deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri 5G din lume, cu livrări care pot ajunge la aproximativ 180 de milioane.