Samsung este pe primul loc mondial în brevetele 5G acordate

717
Samsung este pe primul loc mondial in brevetele 5G acordate
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că s-a clasat pe primul loc la numărul de brevete 5G esențiale standard SEP. Standard Essential Patent (SEP) este un brevet care protejează tehnologia esențială pentru un standard. Informația provine de la compania germană de monitorizare a brevetelor iPlytics.

Samsung a investit în ultimii ani foarte mult în cercetare și dezvoltare. Numai anul trecut Samsung a cheltuit aproximativ 18,6 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltate. Este o sumă uriașă chiar și pentru Samsung, care a fost echivalentă cu 9% din vânzările companiei în anul 2020. Rezultatul acestor investiții se văd și în numărul de brevete 5G și AI primite de Samsung în ultimii ani.

Primul loc mondial în brevete 5G este ocupat de Samsung

IPlytics a publicat recent un studiu din acest domeniu: „Cine conduce în cursa brevetelor 5G? O analiză a domeniului brevetelor esențiale 5G (SEPs) declarate și contribuțiile standardelor sale„. Samsung s-a clasat pe locul al doilea în două categorii. Este vorba de cota 5G acordată (un brevet care este acordat de cel puțin unul dintre oficiile de brevete). În același timp este vorba și despre familiile active de brevete, adică sunt în stare activă, ceea ce înseamnă că nu a expirat, nu a fost revocat sau nu este expirat. Cel puțin unul dintre aceste brevete trebuie să acordat de EPO (European Patent Office) sau USPTO (Statele Unite) Biroul de brevete și mărci).

Anul trecut Samsung a anunțat că va investi peste 152 miliarde de dolari în următorii trei ani în domeniul 5G. Investițiile 5G se concentrează în domeniul inteligenței artificiale (AI), a rețelelor 5G, a operațiunilor bio și în domeniul auto. Și anul trecut, Samsung a condus piața în numărul de brevete 5G acordate conform companiei iPlytics, citată de Samsung Newsroom.

IPlitycs GmbH este o companie cu sediul în Berlin, fondată de o echipă de economiști, informaticieni și ingineri în anul 2014. IPlytics integrează peste 80 de milioane de documente de brevet, 60 de milioane de publicații științifice, 3 milioane de informații despre companii.

Experții din domeniu spun că rețelele mobile 5G vor permite utilizatorilor să gestioneze volume mult mai mari de date. Implementarea AI în aceste rețele și latența foarte scăzută vor duce practic la o altă revoluție tehnologică condusă de 5G. Acest lucru permite transmiterea de videoclipuri de înaltă definiție, conducere autonomă și controlul de la distanță al roboților din fabrici.