Samsung pe primul loc la cota de piață globală 5G în primul trimestru

597
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics a fost cel mai mare furnizor mondial de telefoane inteligente 5G în primul trimestru din 2020. Gigantul high-tech sud-coreean a livrat pieței 8,3 milioane de unități la nivel mondial în Q1 2020 potrivit Strategy Analytics. Huawei Technologies a fost pe locul doi, în timp ce Vivo, Xiomi și OPPO au completat primele cinci locuri.

Extinderea în tot mai multe țări a numărului de rețele 5G a dus la dezvoltarea și creșterea numărului de smartphone-uri 5G tot mai accesibile. Tot mai multe companii au început să lanseze astfel de smartphone-uri și concurența devine tot mai acerbă. Din păcate se pare că rețelele 5G nu se extind în ritmul în care apar noi telefoane 5G.

Samsung are cele mai multe telefoane 5G lansate

Până la începutul acestui an, Samsung oferea versiuni 5G ale smartphone-urilor sale de înaltă calitate, precum Galaxy S10+ 5G, Galaxy Note 10, Galaxy S20 și Galaxy Fold. Cu toate acestea, a lansat recent variante 5G ale smartphone-urilor sale de gamă medie, precum Galaxy A51 și Galaxy A71. Un chipset Exynos 980 al companiei cu un modem 5G integrat alimentează aceste telefoane 5G de gamă medie.

Livrările global de smartphone-uri 5G a crescut la 24,1 milioane în primul trimestru al anului 2002. Această cifră este mai mare decât vânzarea totală a anului 2019 (18,7 milioane). Samsung deține primul loc cu un procent de 34,4% din cota de piață globală, conform Strategy Analytics. Este la mică distanță de Huawei, cu 8,3 milioane de smartphone-uri 5G livrate și o cotă de piață de 33,2%.

5G este a cincea generație de telefonie mobilă fără fir. A debutat anul trecut în aprilie în Coreea de Sud. Rețeaua 5G din Coreea a avut 4,7 milioane de abonați până la sfârșitul anului 2019. În martie 2020, Coreea de Sud avea 5,36 de milioane de abonați la rețeaua 5G.

În privința Huawei, Strategy Analytics a specificat că aproape toate smartphone-urile 5G ale Huawei au fost livrate în China. Aici compania este și liderul pieței smartphone-urilor. Cel mai bun smartphone 5G de la Huawei este Mate 30.

Spre deosebire de Compania Huawei Samsung a livrat smartphone-uri 5G peste tot în lume, conform The Korea Herald. State Unite, Canada, Australia, China, India, Rusia și țările din Uniunea Europeană sunt beneficiarele telefoanelor Samsung 5G. Compania sud-coreeană va mai lansa anul acest seria Note 20 cu o conectivitate 5G, dar și o versiune 5G a lui Galaxy Z Flip, aceasta din urmă la sfârșitul acestui an.