Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

426
Sursa Foto: businesswire.com

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA este acronimul în limba engleză pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Datele au fost publicate de compania de cercetare de piață International Data Corporation (IDC).

Numărul de smartphone-uri livrate pe această piață a scăzut ușor față de acum un an. În Q3 2019 gigantul tech a livrat 31,6 milioane de smartphone-uri pentru o cotă de piață de 34,7%. Cu toate acestea, gigantul tehnologic sud-coreean a reușit să-și apere primul loc cu performanțe foarte bune în Europa.

Samsung a avut un trimestru excelent în toată Europa. Cota sa a crescut la peste o treime din piață ajungând la 37,1% în al treilea trimestru din 2020″, a spus IDC. „A fost în mod clar unul dintre brandurile care au beneficiat de căderea Huawei”. Nu este ceva neobișnuit că Samsung ocupă locul unu. Este absolut normal, dar toate site-urile din domeniu au preluat această știre și de aceea o publicăm și noi. Nu a fost specificat ce fel de telefoane Samsung se vând mai bine pe această piață, dar presupune că modelele Galaxy A51 și A71 și alte modele din seria Galaxy A sunt în top.

Rivalul Samsung, compania Apple, a fost pe locul patru

Samsung a fost urmat de Xiaomi Corp., pe locul al doilea, cu o creștere puternică a vânzărilor în Europa. Compania chineză a livrat 13,4 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA. Este o creștere cu 121,9% față de anul trecut, pentru o cotă de 14,4%. Numărul de telefoane livrate nu este același cu numărul de telefoane vândute! Câte telefoane au fost livrate se știe cu certitudine, dar numărul de telefoane vândute se va afla mai târziu.

Compania chineză Transsion a ocupat locul 3 cu o cotă de piață de 13,4%. Transsion a livrat 12,4 milioane de telefoane inteligente în Q3 2020, în creștere cu 43,9% față de acum un an. Apple Inc. a coborât pe locul patru, cu o cotă de 12,7%, livrările sale de iPhone scăzând cu 0,2% față de anul trecut. Apple a livrat pieței EMEA 11,8 milioane de smartphone-uri.

Transsion Holdings este un producător de telefoane mobile din Shenzhen, China, fondat în 2006. Transsion își fabrică telefoanele în China, Etiopia, Bangladesh și India. Brandurile sale includ Tecno, Itel și Infinix. Are și marca de accesorii Oraimo.

Huawei a ocupat locul cinci, după ce livrările sale de smartphone-uri au scăzut cu 37,8% față de aceeași perioadă din anul precedent. Huawei a livrat 10,8 milioane de telefoane în al treilea trimestru din 2020, conform The Korea Herald.

Piața globală de smartphone-uri EMEA a crescut cu 2,1% față de anul trecut. Au fost livrate pe piața EMEA 93,1 milioane de telefoane în Q3 2020, pentru o valoare de 27,7 miliarde de dolari, potrivit IDC. Numai în Europa, livrările de smartphone-uri s-au ridicat la 53,2 milioane, prețul mediu de vânzare ajungând la 392 USD. IDC a declarat că se așteaptă ca piața smartphone-urilor EMEA în ultimul trimestru să fie „relativ redusă” și să nu fie mai mare decât acum un an.