Samsung din nou pe primul loc în India în segmentul premium

710

Pentru ultimele trei trimestre consecutive, producătorul chinez OnePlus a ocupat primul loc în India în domeniul smartphone-urilor premium. Când compania chineză a luat această coroană de la Samsung, a fost un pic șocant, ceva de genul poveștii cu David și Goliath.

Cu toate acestea, potrivit unui recent studiu de piață realizat de Counterpoint Research, această domnie a companiei chineze s-a încheiat. Counterpoint Research arată că Samsung este acum din nou în topul pieței smartphone-urilor premium din India. Compania chineză OnePlus, patronată de BBK Electronics este pe locul al doilea, conform AndroidAuthority. OnePlus 6T a fost în continuare cel mai bine vândut smartphone premium din India în Q1 2019, așa că nu este chiar o veste proastă pentru compania chineză.

Lansarea seriei Galaxy S10 a făcut ca Samsung să revină pe primul loc

Explicația pentru schimbarea pozițiilor între cele două companii este lipsa unor noi smartphone-uri de la OnePlus. Dar cel mai important lucru este lansarea pe piață a seriei aniversare Galaxy S10, compusă din trei versiuni. Este posibil, cu lansarea iminentă a lui OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro, ca OnePlus atenteze din nou la primul loc pentru Q2 2019. Va trebui să așteptăm și să vedem.

Counterpoint Reasearch menționează că telefoanele mid-range Google Pixel 3a și Pixel 3a XL, ar putea provoca și ele deranj pentru Samsung, Apple și OnePlus atunci când vine vorba de piețe în curs de dezvoltare, cum ar fi India. Cu toate acestea, prețul în India pentru seria Google Pixel 3a este puțin ridicat, ceea ce ar putea cauza vânzări slabe. Samsung a lansat anul acesta în India mai multe telefoane din seria Galaxy A și din seria Galaxy M, care se bucură de vânzări excelente. Dar, va trebui să vedem cum ajută aceste vânzări rezultatele trimestriale obținute de Samsung.

India este a șaptea țară ca suprafață din lume și a doua țară ca populație – aproximativ 1,34 miliarde în 2017. Are ca limbi oficiale limba hindi, limba engleză și alte 22 de limbi. Prima universitate din lume fost înființată în India în anul 700 i.Hr. În Europa încă nu exista la acea vreme un sistem de învățământ organizat.

Compania Counterpoint Research estimează că piața globală premium din India va crește cu până la 30% în 2019. Acest lucru reprezintă o oportunitate foarte bună pentru toate mărcile de smartphone-uri prezente în India.

Scriem de multe ori despre lansări de smartphone-uri sau alte informații din domeniu din India, Brazilia, Rusia, Mexic și alte țări. Avem și cititori de acolo dar, aceste țări au o populație foarte mare și sunt extrem importante pentru toți producătorii de telefoane. Vânzările din aceste țări pot înclina balanța vânzărilor la nivel global în domeniul telefoanelor mobile.