Samsung recâștigă primul loc în Q1 2024 într-o piață globală în creștere

69
Samsung
Sursa Foto: via gizmochina.com

Potrivit celui mai recent studiu de piață efectuat de Counterpoint Research, piața globală de smartphone-uri a crescut cu 6% în primul trimestru al anului 2024 față de primul trimestru din 2023. Venitul estimat din vânzările globale de smartphone-uri în Q1 2024 la nivel global a atins cel mai mare nivel înregistrat vreodată într-un prim trimestru calendaristic. Samsung a fost câștigătorul clar în acest trimestru, recâștigându-și locul întâi la nivel global.

Piața smartphone-urilor la nivel global realizat vânzări de 296,9 milioane de bucăți în primul trimestru al anului 2024. Așa cum a fost cazul în ultimele trimestre, piața telefoanelor premium continuă să crească. Potrivit Counterpoint, citat de GizmoChina, telefoanele cu prețuri de peste 800$ au avut cea mai rapidă creștere în Q1 2024.

Sursă foto: Counterpoint Research

Samsung a recâștigat primul loc și a condus livrările globale în timpul trimestrului, datorită reîmprospătării timpurii a seriei Galaxy A (Galaxy A35, Galaxy A55) și performanței modelelor Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Creșterea cu 6% a livrărilor este atribuită performanțelor puternice în regiuni cheie precum Europa, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu. Regiunea care a înregistrat cea mai mare creștere a fost Europa (în special Europa Centrală și de Est). Cererea consumatorilor în general a crescut treptat, iar nivelurile stocurilor continuă să se îmbunătățească pe toate piețele.

Africa este al doilea cel mai populat continent din lume cu aproximativ 1,5 miliarde de locuitori (2024) ~18% din populația lumii. Continentul african acoperă 20% din suprafața Pământului. Vârsta medie în Africa este de 18,8 ani!

Cifrele pieței de smartphone-uri pentru Q1 2024 arată câteva tendințe care merită amintite. Cuantumul în creștere al veniturilor din ofertele premium crește mai rapid decât livrările. Și Samsung s-a confruntat recent cu această problemă pe unele piețe. Această tendință ar trebui să persiste odată cu creșterea factorilor de formă cum ar fi telefoanele pliabile. Samsung a ajuns iar pe primul loc în topul livrărilor de smartphone-uri (20%) la nivel global. Pe de altă parte, livrările Apple au scăzut cu 13% pe an, în principal din cauza acumulării mari a stocurilor în Q4 2023. Din primele cinci, compania Xiaomi a înregistrat cea mai rapidă creștere, cu 34% a livrărilor pe an.

Creșterea generală poate fi parțial atribuită succesului unor mărci în regiuni din afara Americii de Nord. De exemlu, Transsion (Tecno, Itel și Infinix), Xiaomi, Honor și Huawei cu rezultate bune în Europa de Est, India, APAC și MEA. Dintre primii cinci producători, Xiaomi a crescut cel mai mult în ultimul trimestru cu vânzări de 34% de la an la an.