Samsung este pe primul loc în piața TV în Q1 2021 cu o cotă record

497
Samsung este pe primul loc în piata TV in Q1 cu o cota record
Sursa Foto: via en.yna.co.kr

Samsung Electronics și-a păstrat statutul de principalul furnizor de televizoare din lume în Q1 2021. Gigantul tech sud-coreean a realizat o cotă de piață record în primul trimestru, conform datelor publicate de Omdia. Samsung a înregistrat o creștere puternică pe spatele QLED-ului său și a televizoarelor cu diagonală mare.

Samsung a reprezentat 32,9% din piața mondială TV în ceea ce privește veniturile din vânzări în perioada ianuarie-martie. Este de departe cea mai mare cotă de piață din Q1 2021, potrivit datelor companiei de cercetare de piață Omdia. Compania Samsung a fost urmată LG Electronics Inc. cu 19,2% și compania japoneză Sony Corp cu 8%.

Din 2006 Samsung este cel mai mare producător TV din lume!

Samsung, care a fost cel mai mare producător de televizoare din lume din 2006, a declarat că strategia sa de a se concentra asupra televizoarelor premium QLED și a televizoarelor de dimensiuni mari a ajutat încă o dată compania să realizeze vânzări rapide în contextul pandemiei. Vânzările globale de televizoare QLED au atins 2,68 milioane în primul trimestru din 2021. Este o cifră în creștere cu 74,3% față de Q1 2020. Atunci Samsung a vândut 2,01 milioane de televizoare.

Când a lansat noua serie de televizoare Samsung Neo QLED, compania a declarat că vânzările sale de televizoare QLED vor depăși 10 milioane de unități în acest an. Anul trecut, compania a vândut 7,79 milioane de televizoare QLED

Sony Corporation, sau simplu Sony, este o companie multinațională japoneză cu sediul în Tokio, Japonia. Printre cele mai cunoscute invenții Sony sunt: Walkman-ul, primul CD player portabil, primul tranzistor radio si consola de jocuri PlayStation.

În segmentul TV premium, televizoarele cu prețuri peste 2.500$, Samsung are o cotă de piață de 46,6% ca venituri. Compania a fost urmată de LG Electronics cu 24,5% și Sony cu 17,6%. Gigantul coreean a avut, de asemenea, poziția dominantă la televizoarele de 80 de inch (203,2 centimetri) sau mai mari, cu o cotă de piață de 52,4%. Impresionant!

Piața globală TV în creștere în Q1 2021 cu aproape 10%

Piața mondială TV în primul trimestru din 2021 a crescut cu 9,9% față de anul trecut. Au fost vândute aproximativ 51,22 milioane de televizoare, pe măsură ce cererea a continuat să crească, potrivit Omdia. Raportat la venituri, a ajuns la 27,3 miliarde de dolari, în creștere cu 32,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Datele Omdia au arătat că, în primul trimestru din 2021, LG a avut vânzări mari la televizoarele OLED. Livrările de televizoare LG OLED au crescut cu 116% față de anul precedent, ajungând la 792.000 de unități în primele trei luni ale anului 2021. Este cea mai bună performanță LG pentru primul trimestru, conform Omdia, citată de atenția de presă sud-coreeană Yonhap. Piața globală a televizoarelor OLED din primul trimestru s-a extins cu peste 90% de la an la an, ajungând la 1,19 milioane de bucăți vândute.

Omdia a prezis că piața globală a televizoarelor OLED va ajunge la 5,8 milioane de unități în acest an. Este o creștere față de 3,65 milioane de unități anul trecut. Se aștepta ca televizoarele OLED să reprezinte 10% din piața globală TV în acest an în ceea ce privește veniturile.