Samsung este pe primul loc în Q1 2022 cu o cotă de piață în creștere

299
Samsung este pe primul loc in Q1 2022
Sursa Foto: phonearena.com

Ne aflăm în prezent în al doilea trimestru, ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă vom fi inundați cu informații privind cota de piață, vânzările și câștigurile producătorilor de dispozitive mobile din primul trimestru. Chiar dacă vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 11% în primul trimestru, Samsung este în creștere și ocupă în continuare primul loc.

Potrivit PhoneArena, compania de cercetare de piață Canalys a anunțat datele globale ale producătorilor de smartphone-uri pentru lunile ianuarie, februarie și martie. În general, livrările de smartphone-uri la nivel mondial au scăzut cu 11% datorită scăderii sezoniere a cererii și a unei economii globale slabe. Cu toate acestea, cota de piață Samsung a crescut pe parcursul celor trei luni de la 22% în la 24%. Canalys a remarcat că livrările globale în primul trimestru au scăzut de la 28% în 2021 la 27% în acest an.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google.

Samsung conduce în continuare piața globală a smartphone-urilor

Samsung și Apple sunt singurele companii care și-au mărit cota de piață în urma vânzărilor de smartphone-uri în Q1 2022. În primul trimestru, Samsung a lansat seria Galaxy S22 și seria Galaxy Tab S8. Populara serie mid-range Galaxy A a primit în Q1 2022 noi modele, inclusiv Galaxy A53 și Galaxy A33. Seria Samsung Galaxy A este cunoscută pentru ecranele mari, camerele viabile și bateriile performante.

Canalys este o companie de studiu de piață fondată în 1998. Are sediul în Singapore și filiale în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. Este lider mondial în analiza de piața, cu un focus pe diferite zone cum ar fi telefoanele.

Pe locul al doilea, în spatele lui Samsung, cu 18% din plăcinta globală a smartphone-urilor a fost Apple. Compania americană a crescut cu trei puncte procentuale față de cota de 15% pe care a avut-o în Q1 2021. În primul trimestru Apple a lansat iPhone SE 3 și toate indiciile sunt că vânzările nu sunt dătătoare de speranțe. Totuși, Canalys a lăudat noul Apple iPhone SE 3 la preț scăzut drept „un driver important de gamă medie pentru Apple„.

Xiaomi a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 13%, față de 14% de anul trecut. Locul al patrulea a fost ocupat de Oppo cu 10% (include livrările OnePlus). Și Oppo a fost în scădere de la o cotă de 11% în primul trimestru din 2021.

În partea de jos a acestei liste se află colegul de companie al lui Oppo, Vivo. Ambele firme sunt deținute de BBK Electronics din China, împreună cu OnePlus, Realme și IQOO. În primul trimestru al acestui an, ponderea Vivo în livrările globale de smartphone-uri a fost de 8%, o scădere anuală de două puncte procentuale.