Samsung pe primul loc în Q4 2019 la vânzările de telefoane în Coreea

675
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics și-a păstrat primul loc în cota de piață internă a smartphone-urilor în al patrulea trimestru al anului trecut. Totuși cota sa de piață a mai scăzut deoarece după lansările Apple din toamnă, compania americană a crescut ca procent. Datele au fost publicate ieri de Counterpoint Research și preluate de noi de la agenția de presă sud-coreeană Yonhap.

Gigantul tech Samsung a avut o cota de piață de 57% pe gazonul propriu în ultimele trei luni ale anului 2019. Cota companiei sud-coreene a fost cu 14% mai mică față de trimestrul trei din 2019. Apple a fost jucătorul nr. 2 pe piața din Coreea de Sud. Compania americană a avut o cotă de piață de 28% în trimestrul patru de anul trecut. Creșterea companiei Apple a fost de 17% față de anterioarele trei luni și conform Counterpoint Research, se datorează seriei Apple iPhone 11. Celălalt jucător important de origine din Coreea de Sud, LG Electronics Inc. a ocupat locul trei cu o pondere de 15% în Q4 2019. Cota companiei LG a scăzut cu 2% față de trimestrul precedent.

Samsung a avut șapte dintre cele mai bine vândute telefoane în Q4 2019

Potrivit datelor publicate de compania de studiu de piață Counterpoint Research, șapte dintre primele 10 telefoane inteligente vândute în trimestrul patru în Coreea de Sud au fost produse de Samsung Electronics. Samsung Galaxy Note 10+ 5G a fost cel mai bine vândut smartphone în Q4 2019 în Coreea de Sud.

Apple iPhone 11 a fost pe locul doi, Galaxy Note 10 5G a ocupat locul trei, urmat de Apple iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy A90 5G și Galaxy A30. Au mai fost clasate în primele zece iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Wide 4, Galaxy A9 Pro și Samsung Galaxy S10. Samsung Galaxy Wide 4 este numele pe piața internă din Coreea a smartphone-ului Samsung Galaxy A20.

Counterpoint Research a fost fondată în 2012 și are sediul la Hong Kong. Counterpoint este o firmă de cercetare de piață cu recunoaștere globală. Serviciile sale de cercetare și consultanță cuprind întreaga industrie tehnologică de la bunuri mobile, software, aplicații, servicii și alte domenii adiacente.

Apple are toate cele trei modele noi de anul trecut în primele zece. LG Electronics a ocupat locurile 11 și respectiv 12, cu LG X4 și LG V50S ThinQ. Apple este considerat și acum principalul rival al companiei Samsung la nivel global, chiar dacă Huawei este pe locul doi.

Counterpoint Research a declarat că piața smartphone-urilor din Coreea în Q4 a crescut cu 1,6% față de trimestrul precedent. Una dintre cauze este pusă pe seama lansării de noi smartphone-uri Apple și a marketingului făcut de Samsung pentru telefoanele sale 5G.

Pentru Q1 2020, Counterpoint Research a declarat că lansarea de noi smartphone-uri, precum seria Samsung Galaxy S20 și Galaxy Z Flip va da un nou impuls pieței sud-coreene. Dar, focarul de coronavirus din zonă ar putea să perturbe producția și furnizarea de smartphone-uri pe piața internă.