Acasă Stiri Samsung pe primul loc în cota de piață în Rusia și zona...

Samsung pe primul loc în cota de piață în Rusia și zona Golfului

Samsung conduce autoritar piața smartphone-urilor la nivel global. Totuși în China Samsung este departe de primul loc. Dar mai sunt unele zone unde gigantul tech nu a fost pe primul loc în trimestre anterioare. Pe piața din Rusia compania Huawei a fost în ultimele trimestre pe primul loc. A fost, că nu mai este!

Pe piața smartphone-urilor din Rusia Samsung a detronat compania Huawei în al treilea trimestru din 2020. Din cauza numeroșilor factori, inclusiv a lipsei de aprovizionare pentru gigantul tehnologic chinez, dar și ofensivei Samsung pe această piață, situația s-a schimbat, compania este acum pe primul loc.

Samsung conduce acum piața smartphone-urilor din Rusia

Huawei stă mai bine pe canalele online de vânzare cu amănuntul din Rusia în Q3 2020, conform Universmartphone. Compania chineză are o cotă de 27,8%, față de 25,5% în Q3 2019. Între timp cota gigantului high-tech la vânzările cu amănuntul online este de 26,3% în Q3 2020, în scădere de la 37,6% față de un an mai înainte.

Chiar dacă Samsung a pierdut în fața Huawei în ceea ce privește cota de piață a livrărilor online în Rusia, compania a reușit să compenseze acest lucru cu vânzări puternice prin intermediul canalelor de retail offline.

Pe vremea URSS, Aeroflot era cea mai mare companie aeriană din lume. Prețurile sale pentru călătorii cu avionul erau de cele mai multe ori mai ieftine decât cele pentru călătoria pe calea ferată.

Samsung a avut cele mai mari venituri combinate din canalele de retail online și offline. Potrivit Counterpoint Research, două dintre cele mai populare modele de smartphone din Rusia au fost Galaxy A51 și Galaxy A31. Vânzările foarte bune ale modelului Samsung Galaxy A51 în Rusia nu sunt deloc surprinzătoare. Vă reamintim că Galaxy A51 a fost unul dintre cele mai de succes telefoane Galaxy pe mai multe piețe.

Potrivit observatorilor din industrie, piața smartphone-urilor din Rusia este în redresare după impactul pandemiei. Modelele emblematice câștigă tot mai mult teren, parțial și datorită ofertelor atractive. În același timp, rivalii chinezi ai companiei Samsung atacă în mod agresiv segmentele low-range și mid-range. Astfel situația pe piața din Rusia se poate schimba în trimestrul patru din 2020.

Compania este pe primul loc și în zona Golfului

Samsung este lider pe piața smartphone-urilor și în regiunea Golfului în al treilea trimestru din 2020. Samsung a reprezentat 45% din piața smartphone-urilor in această zonă în perioada iulie-septembrie. În bucăți vândute Samsung a fost în creștere față de un procent de 40% avut în trimestrul precedent, potrivit International Data Corp. (IDC).

Apple Inc. a fost pe doi cu o cotă de 15%. Este o scădere față de 18% în Q2 2020, din cauza lansării întârziate a seriei iPhone 12. Huawei și Xiaomi au fost pe trei și respectiv pe patru, cu cote de piață de 13% și 12% în zona Golfului. Arabia Saudită a reprezentat 52,6% din livrările de smartphone-uri în regiune în Q3 2020, urmată de Emiratele Arabe Unite cu 24,1%.

Stiri

Iată cum să pregătiți telefonul Samsung Galaxy pentru upgrade-ul Android 12!

Nu peste mult timp primele telefoane Samsung vor primi upgrade-ul la Android 12 și One UI 4.0. În zilele noastre, chiar și...

Smartphone Samsung Galaxy Z Fold & Slide cu cinci camere foto

Samsung este un jucător dominant în domeniul smartphone-urilor pliabile cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. De-a lungul timpului,...

Lucruri care pot încetini semnificativ telefonul tău Samsung Galaxy

Dacă aveți un telefon Samsung Galaxy sau un alt model Android de ceva vreme, probabil ați observat că dispozitivul începe să încetinească....

Galaxy Watch și Galaxy Watch Active primesc o actualizare majoră

Mai multe funcții și fețe de ceas de la seria Galaxy Watch 4 ajung acum la Samsung Galaxy Watch și Watch Active...

Smartphone Samsung Tri-Fold pliabil cu încărcare wireless inversă

Samsung a lansat până acum acum diverse tipuri de smartphone-uri pliabile, dintre care Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3...

Samsung Galaxy A13 4G în lucru, are patru camere la spate

Lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy A13 4G s-ar putea să nu fie prea departe. Telefonul Samsung a intrat în producție la fabrica Greater...

Samsung QD-OLED TV vor fi lansate în dimensiuni de 55 și 65 inch

Samsung va începe în curând să producă ecrane QD-OLED în dimensiuni de 34, 55 și 65 inch. Informația provine de la ziarul...