Samsung și Princeton University colaborează pentru tehnologiile 6G

151
Samsung si Princeton University colaboreaza pentru tehnologiile 6G
Sursa foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics a anunțat că unitatea sa de cercetare și dezvoltare (R&D) din California a încheiat un parteneriat cu Universitatea Princeton pentru a conduce inovația în sistemul de rețele de telecomunicații din a șasea generație. Samsung R&D California va colabora cu Princeton University, care își propune să dezvolte sistemele wireless și de rețea 6G.

Samsung Research America a devenit membru fondator al programului de afiliere corporativă lansat de Universitatea Princeton. Numit NextG Initiative Corporate Affiliates Program, acesta va conduce cercetarea și dezvoltarea 6G, a spus gigantul tehnologic, potrivit TheKoreaHerakd. Programul NextG își propune să aducă progrese tehnologice și să încurajeze cooperarea între mediul academic, industrie și factorii politici. Alături de Samsung, alți membri fondatori includ Ericsson, Intel, MediaTek, Nokia Bell Labs, Qualcomm Technologies și Vodafone.

Anul trecut, Școala de Inginerie și Științe Aplicate din Princeton a înființat inițiativa NextG pentru a accelera adoptarea de noi tehnologii. Acestea vor crește fluxul de inovație într-o gamă largă de subiecte, inclusiv rețelele cloud și edge, detectarea inteligentă și rezistența rețelei.

Cea mai bună cercetare academică care ajută la realizarea promisiunii viitoarelor rețele wireless este informată de interacțiunile strânse dintre facultate și liderii de tehnologie din industrie”. A declarat Andrea Goldsmith, decanul Școlii de Inginerie și Științe Aplicate la Princeton University.

Princeton University este a patra cea mai veche instituție de învățământ superior din SUA. Are o dotare de 37,7 miliarde USD, cea mai mare dotare per student din SUA. Președinții americani James Madison și Woodrow Wilson au absolvit la Princeton.

Colaborarea Samsung și Princeton University caută să reducă decalajul dintre cercetarea academică și aplicațiile din lumea reală. „Încurajăm cercetătorii Princeton să continue inovarea și să dezvolte tehnologii disruptive care ar putea aduce progrese majore în 6G”. A declarat Charlie Zhang, vicepreședintele senior Samsung Research America.

În mai 2019, Samsung a înființat Centrul de Cercetare în Comunicații Avansate (ACRC) sub organizația sa de cercetare pentru a conduce dezvoltarea tehnologiei de comunicații de ultimă generație. ACRC a publicat Cartea Albă 6G în iulie 2020 și Cartea Albă pentru spectrul 6G în mai 2022.

Samsung Research a jucat un rol crucial în standardizarea globală a viitoarei tehnologii mobile, deoarece prezidează atât Grupul Cadru 6G al Sectorului de Radiocomunicații al Uniunii Internaționale de Telecomunicații, cât și Grupul Spectrul al Asociației Globale a Furnizorilor de Mobili.