Samsung este cel mai mare producător global de cipuri după venituri în Q2 2022

165
Samsung
Sursa Foto: via afpkudos.com

Samsung Electronics și-a crescut diferența față de Intel în cota de piață a industriei globale a semiconductoarelor în Q2 2022. Compania sud-coreeană se menține pe primul loc, dar decalajul dintre ea și Intel a crescut față de trimestrul precedent. Intel este principalul concurent al companiei Samsung după venituri pe piața cipurilor.

Veniturile din cipuri ale companiei Samsung pentru perioada aprilie-iunie au atins un record trimestrial de 20,3 miliarde de dolari. Cauza a fost în special cererea solidă de cipuri pentru servere. Samsung a ocupat primul loc cu o cotă de piață de 12,8% din totalul global de 158,1 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare Omdia.

Cota Samsung în Q2 a fost ușor în creștere față de Q1 2022

Samsung a fost peste Intel ca venituri din semiconductori și în 2021. În trimestrul unu din acest an cota de piață a companiei Samsung a fost de 12,5%. Chiar dacă gigantul coreean a înregistrat o creștere ea nu este spectaculoasă. Dar este o creștere față de Intel a cărui cotă de piață a scăzut. În al doilea trimestru, cota de piață a companiei Intel a scăzut la 9,4% de la 11,1% în primul trimestru din acest an. Producătorul de cipuri din SUA a declarat venituri de 14,8 miliarde de dolari, în scădere cu 16,6% față de trimestrul precedent.

Samsung și Intel au o rivalitate acerbă de mai mulți ani în domeniul semiconductoarelor. În 2017, Samsung a depășit pentru prima dată Intel ca cel mai mare producător de cipuri din lume din punct de vedere al veniturilor. Apoi Samsung și-a menținut locul doi ani la rând. Intel a depășit Samsung în 2019 și a rămas în frunte până în 2020. Apoi compania sud-coreeană a trecut iarăși pe primul loc unde este și acum.

Broadcom Inc. este un designer, producător și furnizor global american de produse software de infrastructură și semiconductori. Broadcom a fost fondat în 1961 și are sediul în San Jose, California, Statele Unite.

Conform The Korea Herald, șapte din primele 10 companii globale de semiconductori au fost americane în trimestrul doi din 2022. După Samsung și Intel o altă companie din Coreea de Sud a ocupat locul trei. SK Hynix a avut o cotă de piață de 6,8% pentru cele trei luni încheiate în iunie. Locul patru a fost ocupat de Qualcomm cu o cotă de piață de 5,9% în privința veniturilor din cipuri.

Micron Technology cu 5,2%, Broadcom cu 4,2% și Nvidia cu 3,6%, toate trei companii americane, au ocupat locurile cinci, șase și șapte din top 10. Taiwanezii de la MediaTek au avut o cotă de piață de 3,3% în Q2 2022 după veniturile înregistrate.