Samsung produce în masă cele mai avansate DRAM cu proces EUV

536
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung a început să producă în masă cele mai avansate module DRAM mobile. Sunt memorii DRAM mobile LPDDR5 de a treia generație, folosind tehnologia de proces ultraviolet extreme (EUV). Este pentru prima dată când Samsung produce astfel de memorii.

Samsung a spus că DRAM-ul mobil de 16 GB are cea mai mare performanță de memorie mobilă și cea mai mare capacitate pentru a permite mai multor consumatori să se bucure de beneficiile complete ale caracteristicilor 5G și ale inteligenței artificiale ale smartphone-urilor de generația următoare.

Această memorie DRAM produsă cu tehnologia EUV are o viteză de 6.400 MB pe secundă. Este  cu 16% mai rapidă decât DRAM-ul mobil actual de 12 GB pentru smartphone-urile emblematice. Poate gestiona 51,2 GB pe secundă, ceea ce echivalează cu aproximativ 10 filme complete de înaltă definiție. Gigantul high-tech sud-coreean este liderul pieței globale DRAM.

Noile memorii Samsung DRAM mai mici și mai eficiente

Noile memorii mobile DRAM sunt cu 30% mai subțiri și permit smartphone-urilor 5G configurări cu mai multe camere și dispozitivelor pliabile să împacheteze mai multe funcționalități într-un design subțire. Samsung a spus că va extinde și utilizarea ofertelor sale LPDDR5 în aplicații auto, oferind o gamă extinsă de modele pentru a îndeplini standardele stricte de siguranță și fiabilitate în medii extreme.

Vom continua să extindem gama noastră DRAM premium și să depășim cerințele clienților, deoarece conducem piața globală a memoriei”. A spus Lee Jung-bae, vicepreședinte executiv al produselor și tehnologiei DRAM la Samsung Electronics, conform The Korea Herald.

Alături de producția în masă a DRAM, a doua linie din Pyeongtaek se transformă într-o linie de producție complexă de înaltă tehnologie, care va produce viitoarele generații V-NAND și microprocesoare ultrafine, a spus Samsung.

Pyeongtaek este un oraș din Coreea cu aproximativ 450.000 de locuitori. Aici se află una dintre cele mai mai mari baze militare americane din afara SUA. Samsung are aici două unități de producție pentru semiconductori care au costat aproape 30 de miliarde de dolari.

Samsung a construit linia sa de producție de la Pyeongtaek pentru produse de ultimă generație bazate pe EUV. În iunie, a început construcția unei linii de producție pentru NAND pentru a face față cerințelor crescute de produse V-NAND de înaltă tehnologie. Ambele linii sunt programate să funcționeze integral începând cu a doua jumătate a anului 2021.