Samsung va produce telefonul pliabil Galaxy Z Fold 2 și în Brazilia

537
Sursa Foto: tudocelular.com

Galaxy Z Fold 2 a fost prezentat pe 5 august la Galaxy Unpacked. Ieri 1 septembrie Samsung a organizat altă ediție Galaxy Unpacked special pentru acest model. Majoritatea acestor smartphone-uri vor fi produse la fabrica companiei din Gumi, Coreea de Sud. Aproximativ 20% sunt planificate să fie produse la fabrica Samsung din Vietnam.

Acum Samsung a adăugat și Brazilia ca bază de producție pentru Galaxy Z Fold 2, conform site-ului tehnic sud-coreean TheElec. Începând cu luna viitoare, Brazilia va produce în jur de 200.000 de bucăți pe lună. Samsung estimează că până la sfârșitul anului în Brazilia va produce în total între 700.000 și 800.000 de Galaxy Z Fold 2. Nu sunt informații dacă și modelul Galaxy Z Flip va fi produs în Brazilia.

Aproximativ o jumătate de milion de Galaxy Z Fold 2 vor fi livrate în 2020

Deși volumul inițial este mic, gigantul sud-coreean al tehnologiei încearcă să diversifice producția la unitățile sale din Brazilia. Samsung vrea să pună un mai mare accent pe producția din Brazilia având în vedere piețele emergente din America Centrală și de Sud. Samsung controlează aproape jumătate din piața smartphone-urilor din Brazilia. Conform Counterpoint Research, Samsung are o cotă de piață de 38% în America de Sud. Este urmată de Motorola (Lenovo) cu 15,5% Motorola și Huawei 12,9%.

Vicepreședintele Samsung, Lee Jae-yong, a vizitat personal unitățile de producție din Brazilia la începutul acestui an. Brazilia cu peste 210 milioane de locuitori este cea mai mare piață din America de Sud și Centrală. Firma de cercetare de piață Counterpoint estimează că aproximativ jumătate de milion de Z Fold 2 vor fi livrate în acest an.

Gumi este denumit Silicon Valley din Coreea de Sud. Gumi este un centru industrial important, cu 1.772 de companii și peste 80.000 de angajați. Între 2000 și 2009, exporturile acestui oraș au reprezentat 96,9% din excedentul comercial din Coreea de Sud.

Samsung își va ajusta planul de producție săptămânal pentru Galaxy Z Fold 2, producția depinzând de popularitatea smartphone-ului. Această informație vine de la o persoană din interiorul Samsung citată de site-ul sus amintit. Galaxy Z Fold 2 se va lansa în negru și bronz. Samsung se așteaptă ca versiunea neagră să se vândă mai mult și produce mai multe bucăți din această culoare.

Ediția Thome Browne a lui Fold 2 va fi produsă în Vietnam. Primul Galaxy Fold a fost produs în întregime în Gumi, Coreea de Sud. Samsung Galaxy Z Flip a fost produs mai ales în Gumi, dar unele smartphone-uri au fost făcute și în Vietnam.