Samsung va produce laptopuri în India de luna viitoare

212
Laptop Samsung India
Sursă foto: MySmartPrice

Samsung este unul dintre cei mai mari contribuitori la inițiativa Make in India – Made în India. Este cunoscut în primul rând pentru producerea de smartphone-uri la nivel local înIndia. Gigantul tehnologic sud-coreean este acum gata să-și extindă producția de laptopuri în această țară. Se spune că Gigantul coreean va începe să producă laptopuri în India luna viitoare. De asemenea, are planuri de investiții care îi vor permite să-și crească capacitatea de producție locală.

Samsung va produce laptopuri la aceeași unitate din orașul Greater Noida unde produce deja smartphone-uri. Samsung va începe inițial producția de laptopuri într-o capacitate limitată, apoi capacitatea de producție va fi mărită. Producătorul sud-coreean a investit între 1 – 2 miliarde INR (aproximativ 12 – 24 milioane USD) pentru a produce laptop-uri la fabrica sa din Noida. Rămâne de văzut dacă producția locală ar reduce prețurile laptopurilor din seria Galaxy Book.

Samsung va produce laptopuri în India la uzina din Noida

Potrivit MySmartPrice, Samsung va începe să producă între 60.000 și 70.000 de laptopuri anual în India. Aceste numere sunt, fără îndoială, mult mai mici decât rivalii precum HP, Dell și Lenovo. Sursa nu menționează detalii despre planurile companiei de extindere a capacității de producție a laptopurilor.

Compania caută să facă o investiție relativ mare pentru fabricarea laptopurilor. Este important de menționat că, deși Samsung produce laptopuri foarte bune, nu este un jucător important așa cum este pe piața smartphone-urilor. Nici nu are o gamă mare de serii de laptopuri. Acesta este motivul pentru care producția de laptopuri și planurile de investiții sunt destul de mici în comparație cu ceea ce a făcut pentru smartphone-uri și tablete.

Noida este un oraș satelit al capitalei New Delhi. Noida este prescurtarea de la New Okhla Industrial Development Authority. Este considerat cel mai verde oraș din India cu ~50% acoperire verde. Microsoft și Arm Holdings mai au unități aici.

Decizia Samsung de a începe să producă laptopuri la Noida nu este o mișcare surprinzătoare. Era de așteptat după ce guvernul indian a impus restricții la importul de laptopuri și alte dispozitive de calcul. Scopul a fost de a forța jucătorii globali să înființeze unități locale de producție de laptopuri în loc să le importe. Rezultatul a fost că mai multe companii, inclusiv Samsung, au oprit importurile de laptopuri.

În schimb, guvernul din India și-a atins scopul. 32 de companii globale au aplicat în cadrul schemei PLI 2.0 (Production Linked Incentive). Lista includea nume mari precum HP, Dell, Asus și Acer, dar Samsung nu a făcut parte din ea. Aceasta este o schemă menită să încurajeze jucătorii globali să înceapă să producă dispozitive electronice la nivel local. Schema PLI 2.0 oferă diverse beneficii acestor companii sub formă de scutiri fiscale și stimulente financiare.