Samsung va produce anual 3 milioane smartphone-uri în Turcia

857
Samsung va produce anual 3 milioane smartphone in Turcia
Sursa Foto: dailysabah.com

Au început să apară noi detalii despre o nouă investiție Samsung anunțată la sfârșitul anului 2020. Gigantul tehnologic sud-coreean Samsung va produce 3 milioane de telefoane mobile în noua sa unitate din Turcia. Pentru acest lucru Samsung va colabora cu un brand local.

În consecință, noua fabrică Samsung va produce telefoane mobile doar pentru piața internă din Turcia în prima fază. Aici vor fi fabricate smartphone-uri din seria Galaxy A, potrivit cotidianului turc Milliyet. Ulterior, peste câțiva ani, Samsung intenționează să exporte din smartphone-urile produse aici și în alte țări din regiune.

Colaborare Samsung cu Atmaca Elektronik din Turcia

Samsung a început producția de telefoane mobile în Turcia sub marca Sunny în cadrul cooperării cu Atmaca Elektronik. Telefoanele mobile fabricate local vor intra pe piața turcă și se așteaptă să scadă prețurile telefoanelor din Turcia în anumite segmente. Experții se așteaptă ca prețurile la telefoane mobile de până la 2.500 TL, aproximativ 300 de euro, să scadă până la 40% comparativ cu echivalentele lor importate. În același timp, este de așteptat o reducere de ~25% pentru telefoanele din segmentul mediu.

Conform Newsnow, prin intermediul căreia am primit informația, angajații turci și sud-coreeni lucrează deja în unitate. Inginerii sud-coreeni care lucrează în această fabrică se ocupă în principal controlul calității. Conform Dailysabah, livrarea de materii prime este asigurată și de Samsung.

TL – Lira turcească este unitatea monetară oficială a Turciei și a Republicii Turce a Ciprului de Nord. Lira turcească (otomană) a fost introdusă ca unitate principală de monedă în 1844. La început a fost o monedă de aur.

Partenerul Samsung – Atmaca Elektronik – este unul dintre cei mai mari producători de ecrane din Turcia. Furnizează ecrane mai multor companii tehnologice din lume. Patru din 10 televizoare Samsung produse în Turcia sunt făcute de Atmaca Elektronik. Compania turcă mai cooperează cu Philips, printre altele. Ca parte a acordului, telefoanele locale Samsung au început să fie produse la unitatea Atmaca din districtul Esenyurt din Istanbul.

Oppo și Xiaomi au investit și ele în facilități de producție în Turcia. Ambele intenționează să exporte telefoanele produse aici în Europa. Oppo a investit aproximativ 50 de milioane de dolari iar Xiaomi 30 de milioane USD. Noua fabrică Xiaomi va avea o capacitate anuală de producție de 5 milioane de telefoane.