Samsung începe producția în masă a cip-urilor EVU de 7 nm în iunie

707

Samsung Electronics va începe producția în masă a cip-urilor de 7 nanometri cu procesul de fabricație Extreme Ultraviolet Lithography (EUV) în iunie. Este pentru prima dată în industria semiconductorilor globali când se folosește o astfel de tehnologie.

Samsung Electronics intenționează să livreze în iunie Exynos 9825, un procesor fabricat printr-un proces EUV de 7 nm. Acest procesor se așteaptă să intre în modelul emblematic Galaxy Note 10, care va fi lansat în a doua jumătate a acestui an. Dacă această informație, via BusinessKorea, este corectă, ar fi ceva neobișnuit. Până acum noile modele Galaxy Note au avut același procesor utilizat în modelele Galaxy S lansate la începutul anului.

Samsung Electronics în concurență cu TSMC din Taiwan

Prin tehnologia de fabricație EUV 7 nm se poate reduce dimensiunea cip-ului cu aproximativ 40% comparativ cu un procesul de 10 nm. Va crește și eficiența energetică cu aproximativ 50%. Deși TSMC a fost înaintea companiei Samsung în demararea unui proces de 7 nm, Samsung a fost prima care a introdus echipamentele EUV pentru producția în masă. Sperăm să vedem pe Galaxy Note 10 5G cu un procesor fabricat cu tehnologia de 7 nm.

TSMC se grăbește să producă în masă Kirin 985 cu procesul EUV de 7 nm, un procesor utilizat de Huawei. La fel ca Samsung, Huawei rareori lansează un nou procesor pentru un produs nou în a doua jumătate a anului. Kirin 985 poate fi lansat în prima jumătate a anului pentru a fi disponibil în viitoarele smartphone-uri Huawei.

TSMCTaiwan Semiconductor Manufacturing Company, este cea mai mare companie de semiconductori din lume. A fost fondată în 1987 și are aproximativ 50.000 de angajați. Are unități de producție în China, SUA și Singapore. Are birouri în China, Europa, India, Japonia, SUA și Coreea de Sud.

Kim Ki-nam, vicepreședinte Samsung, și-a exprimat încrederea că gigantul tech va produce în masă cip-uri de 7 nm EUV înaintea rivalilor săi. Dar există posibilitatea ca TSMS să fie prima companie care produce chips-uri de 7 nm EUV cu câteva zile înaintea Samsung. Cu toate acestea, chiar dacă TSMC începe producția înaintea Samsung, observatorii din domeniu susțin că TSMC nu aplică tehnologia EUV la întregul proces. TSMC aplică EUV doar în câteva etape de producție.

Începe concurența pentru procesul tehnologic de 5 nm

Câmpul de luptă pentru procesul tehnologic se mută deja de la 7 nm la 5 nm. Site-ul DigiTimes din Taiwan a scris că recent TSMC a finalizat construcția infrastructurii de proiectare a semiconductorilor pentru a fi utilizată într-un proces de 5 nm. Acum este de așteptat să folosească un proces de 5 nm la A14, o generație viitoare de procesoare pentru Apple.