Codul sursă Galaxy S10 indică o variantă 5G pentru Galaxy Note 10

976

Entuziasmul privind specificațiile și caracteristicile aduse de Samsung cu noua serie Galaxy S10 încă nu s-a stins. Aceste smartphone-uri sunt intens studiate în cele mai mici amănunte și încă nu știm totul despre ele. În acest timp mai apar informații și despre alte telefoane sau viitoare telefoane Samsung reprezentative. Galaxy Note 10 este unul dintre acestea.

În știrile anterioare, despre viitorul Galaxy Note 10, am speculat și noi că acesta poate veni cu o conectivitate 5G. Și se pare că am avut gura aurită! Conform ultimelor informații este de așteptat ca Note 10 să arate foarte asemănător cu modelul Galaxy S10 5G.

Numele de cod „davinci5G”poate fi varianta lui Galaxy Note 10 5G

Și în timp ce Note 10 este încă la aproximativ 5 luni distanță, fragmente de informații despre el au început deja să apară. Aceste scurgeri de informații sunt de la XDAdevelopers și au ajuns la noi prin intermediul PhoneArena. XDA Developes a descoperit în codul sursă al kernel-ului pentru dispozitivele Galaxy S10, un nume de cod curios: DAVINCI5G. Codul sursă menționează un „davinci5G”, care, după cum sugerează și numele, ar trebui să fie varianta 5G a lui Samsung Galaxy Note 10.

De obicei, „Da Vinci” lasă loc imaginației cu privire la ceea ce se referă ca nume. Dar, din fericire, avem deja cealaltă piesă a puzzle-ului. În septembrie 2018, cunoscutul leaker Ice Universe a împărtășit într-un tweet că Galaxy Note 10 are numele de cod intern „Da Vinci”. Partea 5G adăugată în acest cod are o explicație foarte simplă. Samsung Note 10 va avea conectivitate 5G sau o variantă cu o conectivitate 5G. Nu este chiar o descoperire șocantă, dar parcă am fi mai liniștiți dacă am primi și o viitoare confirmare.

Kernel sau nucleu. Nucleul oferă mecanisme de abstractizare a resurselor hardware (materiale), în special în ceea ce privește memoria, procesorul și transferurile de informație între programe și periferice. Nucleul controlează accesul la diferitele resurse ale calculatorului și permite celorlalte componente – hardware și software – să interopereze.

Codul sursă a fost găsit în Samsung Galaxy S10s alimentat de procesorul Samsung Exynos. Astfel se crede că Galaxy Note 10 5G va avea procesorul Exynos 9820 combinat cu modemul Exynos 5100 5G. Asta nu înseamnă însă că nu va exista o versiune cu Snapdragon 855 și modemul X50, dar acest lucru nu este momentan confirmat.

Posibil un Galaxy Note 10 5G cu dotări care vor sfida imaginația

Un alt nume de cod misterios a mai fost fost găsit în kernel. Sub „DAVINCI” era numele „LUGE”. Atotștiutorul Google ne spune, când căutăm „LUGE”, că este vorba de sportul olimpic care include o sanie și o pistă de gheață, adică bob. Nu putem să facem nici o conexiune între bob și smartphone-urile Samsung. Sinceri să fim ne gândim la un viitor Galaxy Fold dar, nu știm nimic concret.

Oricum, Galaxy Note 10 este de așteptat cândva în luna august a acestui an. Dacă acesta va avea și conexiune 5G, pe lângă alte surprize de la Samsung cum ar fi un ecran gigantic și mai mult de cinci camere foto, ne așteptăm la un smartphone ce ține de dotarea extratereștrilor.