Samsung începe producția de masă de cipuri EUV de 6 și 7nm

761
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că noua sa linie de fabricație de semiconductori de ultimă generație din Hwaseong, Coreea, a început producția în masă. Acolo vor fi fabricate cipuri de 6 și 7nm cu tehnologia Extreme ultraviolet (EUV), conform NewsSamsung.

Linia de fabricație V1, este prima linie de producție a semiconductorilor Samsung dedicată tehnologiei litografiei ultraviolete extreme (EUV) și produce cipuri folosind procesul de 7 nanometri (nm) și mai mic. Linia V1 a început să fie construită în februarie 2018 și a început producția de cipuri pentru teste în a doua jumătate a anului 2019. Primele sale produse vor fi livrate clienților în primul trimestru al acestui an.

Tot la linia V1 de la fabrica din Hwaseong, Samsung va produce cipuri de 3nm

Împreună cu tehnologiile și infrastructura de proiectare, excelența în fabricare este unul dintre cele mai importante elemente ale activității de producție”. A spus dr. ES Jung, președinte și șef al Foundry Business la Samsung Electronics. „Pe măsură ce creștem nivelul producției, linia V1 ne va îmbunătăți capacitatea de a răspunde la cererea pieței și va extinde oportunitățile pentru a veni în sprijinul clienților noștri.”

Linia V1 din Hwaseong, Coreea de Sud, produce în prezent cipuri mobile de ultimă generație cu tehnologie de proces de 7 și 6nm. Tot pe această linie de producție Samsung va trece la circuite mai fine, la cipuri care vor fi produse cu tehnologia de 3 nanometri.

Nanometru simbolizat nm, este o unitate de lungime în sistemul metric, egală cu o miliardime de metru (0,000000001 m). Denumirea combină prefixul nano cu metrul. Un nanometru este de 60.000 de ori mai mic decât grosimea unui fir de păr, este invizibil pentru ochiul uman.

Până la sfârșitul anului 2020, investiția totală acumulată în linia V1 va ajunge la 6 miliarde USD. În același timp, capacitatea totală de cipuri de 7nm se preconizează să se tripleze față de cea din 2019. Împreună cu linia S3, tot din aceeași locație, se preconizează că linia V1 va juca un rol esențial în a răspunde cererii pieței globale.

Pe măsură ce geometriile semiconductorului devin din ce în ce mai mici, adoptarea tehnologiei litografiei EUV a devenit din ce în ce mai importantă. Tehnologia extreme ultraviolet permite reducerea modelelor complexe și oferă o alegere optimă pentru aplicații de generație viitoare, cum ar fi 5G, AI și Automotive.

Cu linia V1 în funcțiune, Samsung are acum un număr de șase linii de producție în Coreea de Sud și Statele Unite, inclusiv cinci linii de 12 inch și o linie de 8 inch.