Samsung începe producția în masă de SSD-uri pentru centrele de date

349
Samsung incepe productia in masa de SSD pentru centrele de date
Sursa Foto: Samsung Global NEwsroom

Samsung lider mondial în tehnologia avansată de memorie, a anunțat că a început să producă în masă cea mai avansată serie de SSD-uri pentru centre de date, PM9A3 E1.S. Seria oferă performanțe superioare, eficiență energetică și fiabilitate, precum și securitate suplimentară pentru a gestiona sarcinile de lucru din întreprinderi. Este primul SSD pentru centrele de date și este conform cu cele mai recente standarde OCP (Open Compute Project).

După cum am menționat mai sus, Samsung PM9A3 E1.S respectă pe deplin specificațiile SSD Cloud Compute Project (OCP) NVMe Cloud SSD pentru a satisface cerințele riguroase ale sarcinilor de lucru din întreprinderi. Specificația OCP este un set de standarde interoperabile unificate, permițând furnizorilor de SSD să lucreze la proiecte de stocare de generație următoare cu mult mai multă eficacitate. Standardele OCP sunt utilizate de furnizori mari de centre de date precum Facebook. Samsung spune că noul SSD oferă o combinație optimă de performanță, putere și fiabilitate pentru aceste centre de date.

Samsung SSD PM9A3 E1.S pentru centrele de date

Implementarea mai largă a 5G și creșterea accelerată a dispozitivelor IoT alimentează un stil de viață hiperconectat. Acest lucru a determinat cererea de centre de date hiperscale mai sofisticate”. A declarat Cheolmin Park, vicepreședinte pentru planificarea produselor de memorie la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Oferind un amestec optim de performanță, putere, fiabilitate și firmware, PM9A3 va contribui la avansarea tehnologiilor de stocare a centrelor de date”.

Inovații precum SSD OCP NVMe Cloud și E1.S sunt importante pentru rezolvarea provocărilor actuale din centrul de date. Implementarea spațiului de stocare la scară este foarte dificilă. Sprijinul Samsung pentru tehnologiile de ultimă generație din industrie, cum ar fi SSD PM9A3 E1.S reprezintă un mare pas înainte”. A declarat și Ross Stenfort, inginer stocare hardware la Facebook.

V-NAND – Vertical NOT AND. Există două tipuri de memorie flash: NOR (Not Or) și NAND (Not And). Memoria NAND a fost introdusă de Toshiba în 1989. NAND are capacități de stocare mult mai mari decât NOR. Memoria V-NAND are o durabilitate mai mare și consumă mai puțină energie.

Unitatea de memorie este construită cu cea de-a șasea generație Samsung V-NAND. Potrivit companiei, Samsung PM9A3 E1.S arată o creștere mare a performanței V-NAND față de generația a cincea. Noua unitate realizează viteze duble de scriere secvențială la 3GB/s și viteze de citire aleatorie cu 40% mai mare de 750K IOPS și scrierea aleatorie cu 150% mai mare la 160K IOPS (Input/output operations per second).

În privința consumului, unitatea este făcută pentru a fi eficientă în operațiile centrelor de date. În acest scop, oferă o eficiență energetică de 283MB/s pe watt pentru scrieri secvențiale. Acest lucru o face cu aproape 50% mai eficientă din punct de vedere energetic decât generația anterioară. Este mult mai eficientă decât cele mai eficiente HDD-uri.

Caracteristici de securitate standard pe noile memorii Samsung

Securitatea este foarte importantă în acest domeniu. Samsung PM9A3 E1.S vine cu caracteristici standard de securitate de criptare și autentificare. Noua unitate este, de asemenea, echipată cu mecanisme de boot sigure și anti-rollback pentru a asigura protecția datelor. Ambele caracteristici se concentrează asupra protejării firmware-ului. Boot-ul sigur împiedică utilizarea firmware-ului neautorizat și anti-rollback împiedică revenirea firmware-ului la o versiune defectuoasă.

De fapt, înlocuirea tuturor unităților de hard disk pentru server (HDD-uri) lansate în 2020 cu unitatea PM9A3 4TB ar economisi 1.484 gigawatt-oră (GWh) de energie. Această energie este suficientă pentru a alimenta toate locuințele dintr-un oraș important în lunile de vară. Samsung SSD PM9A3 vine în nouă niveluri de putere pentru a se potrivi unei game variate de factori de formă SSD și interfețe.

Samsung va continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii săi din centrul de date pentru a standardiza tehnologii avansate de stocare. În acest fel va facilita dezvoltarea de noi soluții de memorie de ultimă generație.