Samsung își va dubla producția de tablete Galaxy Tab în 2022

321
Samsung va dubla productia de tablete Galaxy Tab in 2022
Sursa Foto: via anandtech.com

Piața tabletelor a avut unele probleme înainte de 2020. Utilizatorii au văzut că nu este nevoie să facă upgrade la o tabletă nouă o dată la doi ani din cauza lipsei de noi progrese uimitoare. Și, odată cu creșterea dimensiunii ecranelor smartphone-urilor, părea să existe o cerere mai mică pentru aceste dispozitive. Acum am aflat că Samsung va crește producția de tablete cu 6% anul viitor, dublu față de acest an.

Dar a venit pandemia și cei care s-au trezit dintr-o dată lucrând de acasă au început să cumpere tablete pentru a-i ajuta să-și mențină locurile de muncă. Copii având cursuri acasă au avut nevoie de o tabletă care să-i ajute să „participe” la cursuri în fiecare zi. Atât adulții, cât și copiii au avut nevoie de noi tablete care să-i ajute să păstreze o aparență de normalitate. La sfârșitul zilei, copii și adulții pot folosi tabletele pentru a se distra, vizionând filme sau jucând jocuri video. Samsung vede o oportunitate aici și va lansa mai multe tablete Galaxy Tab anul viitor.

Samsung va livra aproximativ 34 milioane de Galaxy Tab în 2022

Samsung vrea să livreze în jur de 34 de milioane de dispozitive Galaxy Tab anul viitor. Această cifră ar însemna o creștere cu 6% față de livrările de tablete din acest an. Este dublu față de procentul de 3% înregistrat de Sammy în 2021. Anul acesta, compania va livra 32 de milioane de tablete Galaxy Tab, comparativ cu 31 de milioane în 2020.

Conform PhoneArena, care citează site-ul tehnic sud-coreean The Elec, Samsung va produce 400.000 de unități de Galaxy Tab S8 Ultra. Din Samsung Galaxy Tab S8+ vor fi produse 900.000 de bucăți, iar din Galaxy Tab S8 1,2 milioane de tablete, începând cu Q1 2022. Tot începând cu primul trimestru din 2022, Samsung produce 11 milioane de Galaxy Tab A8 și același număr de tablete din Galaxy Tab A7 Lite.

Joint Development Manufacturing este un proces de colaborare între două companii pentru dezvoltarea unui produs. Samsung va proiecta produsul, iar alte companii vor produce și asambla produsul final sub supravegherea Samsung.

Începând cu al treilea trimestru din 2022, Samsung va fabrica 1,6 milioane de Galaxy Tab S8 Lite. Din cifrele publicate observăm că, cu cât modelul este mai scump, cu atât numărul de bucăți produse este mai mic. Conform aceleași surse, în 2022 peste 60% din producția de Galaxy Tab va include tablete din seria Galaxy A de gamă joasă și medie. Pentru a economisi costurile de fabricație, seria Galaxy Tab A este produsă folosind Joint Development Manufacturing (JDM). Acest lucru permite Samsung să colaboreze cu terți la proiectarea și achiziționarea de piese.

În Q3 2021 compania a înregistrat o scădere a livrărilor de tablete

Decizia Samsung de a crește producția de tablete cu 6% anul viitor este o coincidență fericită pentru companie cu vestea nefericită că a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului – Omicron. Dacă această variantă este la fel de contagioasă am putea vedea companiile ținând lucrătorii acasă mai mult decât se aștepta. Este posibil ca unii dintre cei care se așteaptă să se întoarcă la birou rămân în continuare blocați acasă.

Cele mai recente date publicate de Canalys arată că în Q3 2021, Samsung a înregistrat o scădere cu 20,2% a livrărilor sale de tablete la nivel Mondial. Livrările Samsung au scăzut de la 9,03 milioane la 7,21 milioane de tablete în Q3 2021. Compania Samsung a avut 19,1% din piața globală de tablete în timpul trimestrului trei, fiind pe locul doi după Apple și porția sa de 40,4% din plăcinta globală de tablete din iulie până în septembrie.